Oldtimers langs de Kouter in Gent (archiefbeeld).
Volledig scherm
Oldtimers langs de Kouter in Gent (archiefbeeld). © Yannick De Spiegeleir

Vlaams Belang dient voorstel in om oldtimers vrije toegang te verlenen tot LEZ’s

Het Vlaams Belang dient een voorstel van decreet in om een uitzondering voor oldtimers te voorzien in de lage-emissiezones (LEZ’s). Nu moeten bezitters van zo’n voertuig betalen als ze in Vlaamse steden willen rijden. 

55 reacties

  • ingo dehaene

    3 jaar geleden
    het is toch duidelijk , een nieuwe elektrische wagen moet geproduceerd worden, hierbij ontstaat CO2 en ander gevaarlijk afval! de nieuwe elektrische wagens rijden op stroom , waar komt die vandaan ? windmolens, zonnepanelen ?niet dus,wel op stroom uit kernenergie centrales? maar nee die werken op geïmporteerde stroom uit Duitsland waar men alle kerncentrales heeft stil gelegd en nu flink met de voorhanden bruine kool elektriciteit maakt!(kan u nagaan aub) mijn oldi is 50j rijd max 500km/j
  • james vroman

    3 jaar geleden
    ook oude mobilhomes moeten toegang krijgen tot de stad ..
  • Kirsten De Laet

    3 jaar geleden
    Wat ik hier weeral vooral lees zijn kei jaloerse reacties, weeral. Wellicht omdat ze zich nooit zelf een oldtimer kunnen aanschaffen? Ik ben oldtimer bezitter, de wagen was van mijn ouders en heeft inmiddels de leeftijd van 31 jaar bereikt. Ik heb ermee leren autorijden en het beestje werd tot in detail gesoigneerd, kosten noch moeite worden gespaard om hem in nieuwstaat te houden. Nu moet iemand mij eens uitleggen waarom ik niet langer overal welkom ben? Omdat het voor extra inkomsten zorgt?
  • Robert DE REU

    3 jaar geleden
    Wat een reactie van sommigen, als echte oldtimerliefhebber heb ik de indruk dat de Groene gedachte en jaloezie van sommigen hier duidelijk de overhand hebben, mocht ik de plaats nog hebben om er een te stallen stond er hier morgen al een en nogmaals de LEZ is er alleen voor het de kas te vullen en nog flink ook, zoek maar eens op wat deze opbrengt in het Groene Gent.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Als dit het goed bestuur van VB moet worden... Zucht