In Frankrijk moet men gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test kunnen tonen om naar een restaurant of café te kunnen gaan.
Volledig scherm
In Frankrijk moet men gevaccineerd zijn of een negatieve PCR-test kunnen tonen om naar een restaurant of café te kunnen gaan. © AP

HET DEBAT. Moet men het niet-gevaccineerden moeilijker maken om twijfelaars te overtuigen?

De vaccinatiecijfers schieten de hoogte in, maar Brussel hinkt achterop. In Vlaanderen kreeg meer dan 90 procent van de volwassen bevolking een eerste prik, in Brussel is dat nog maar 63 procent.Om vaccintwijfelaars te overtuigen, wil UZ Brussel-CEO Marc Noppen het niet-gevaccineerden zo moeilijk mogelijk maken. Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.

262 reacties

  • Baldr VanHoek

    3 jaar geleden
    Doe maar de moeilijkheid is het opschorten van vrijwilligheid in deze. Niet iedereen gaat zich als natuurlijke persoon blijven opstellen in ficties van realiteiten. Als je iets wil bereiken zul je de natuurrechtelijke van de mens moeten respecteren en eenpersoonlijk contract aangaan. Doe je dat niet… stemmen we gewoon extreem rechts. Wat al een geste is voor een democratie die zich bij gratie van toepassing kiesrecht je burgerrechten afpakt want daardoor laat je anderen vrijwillig beslissen…
  • Mieke Plomteux

    3 jaar geleden
    De goesting om op café, restaurant of whatever te gaan is direct over als ik mijn Coronapas moet bovenhalen.
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Zonder enige twijfel of we kunnen telkens opnieuw vanaf 0 beginnen. Een ketting is maar zo sterk als de zwakste schakel
  • Eddy Janssens

    3 jaar geleden
    Die virussen zullen er altijd zijn en blijven. De beste oplossing is, uw afweersysteem in orde houden door gezonder te leven . Maar dat is het probleem - zo blijkt- met veel mensen.
  • Benny Bertrant

    3 jaar geleden
    Nu wordt de Belgische kust overspoeld met Fransen die de vaccinatie weigerden en de coronapas. Maak de vaccinatie verplicht en controles bij grenscontroles.