Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Akkoord tussen verzekeraars en Waalse regering over verdeling factuur

Er is een akkoord bereikt tussen Assuralia, dat de verzekeringsmaatschappijen vertegenwoordigt, en de Waalse regering over de vergoeding van de schade na de zware overstromingen van midden vorige maand, zo blijkt donderdag uit een persbericht.

17 reacties

  • Roger Poot

    3 jaar geleden
    De verzekeraars zullen Wallonië honderden miljoenen supplementair uitkeren met als gevolg dat de verzekeringssector die nationaal georganiseerd is, volgend jaar de woonpolis van ALLE aangesloten Belgen zal verhogen. Vlaanderen zal dan voor de zoveelste keer solidair zijn.
  • roger Rymen

    3 jaar geleden
    Nu blijkt dat talloze slachtoffers van de watersnood in Wallonië niet verzekerd zijn. Voor hen telt de overeenkomst met de verzekeringsmaatschappijen niet. Hoe is dit mogelijk, ik dacht dat iedere eigenaar van een onroerend goed in België verplicht verzekerd moet zijn.
  • Wilfried Vanden Berg

    3 jaar geleden
    En waar zijn die 22 miljoen die het RK heeft ontvangen ? Daar hoort men plotseling niks meer over . Nog steeds bij het RK ?
  • bob jansens

    3 jaar geleden
    Waals minister-president Elio Di Rupo zegt dat hij opgelucht is. Nu hij geconfronteerd wordt met de gevolgen van zijn bric-a-brac staatshervorming nu moeten anderen het voor hem oplossen
  • chris Van den Eede

    3 jaar geleden
    Wallonië heeft in tegenstelling tot Vlaanderen geen geld voorzien in een rampenfonds. Eigenlijk zijn ze nu aan het bedelen en wie gaat dat betalen? Juist, de mensen met een verzekering, premies weeral omhoog. Want een groot aantal van de getroffen mensen waren niet verzekerd. En dat gaan wij weer moeten betalen. Ik ben voor solidariteit maar dan moet iedereen wel meedoen.