2,2 ton cocaïne in beslag genomen in Peru, drugs mogelijk bestemd voor Antwerpen

In de Peruaanse havenstad Callao is woensdag 2,2 ton cocaïne in beslag genomen. De drugs werden ontdekt in een container met biologische koffie op de terminal van DP World. Volgens de Peruaanse autoriteiten was de drugs onderweg naar België.

In de container troffen de agenten in totaal 71 grote pakketten met specifieke logo’s aan. Daarin zaten 2.148 blokken, goed voor 2,257 kilogram cocaïne. Volgens de Peruviaanse politie heeft de inbeslaggenomen drugs een straatwaarde van 75 miljoen euro. De haven van bestemming werd niet meegedeeld, maar vanuit Callao zijn er wel verschillende containertransporten naar de haven van Antwerpen.

Voorlopig zijn er nog geen arrestaties uitgevoerd. Het hoofd van de antidrugsafdeling Jhonel Castillo vertelde aan de Peruaanse media dat ze de drugsbende wel op het spoor zijn. Door de logo’s op de pakketten, een pistool of een kruis, zou de organisatie geïdentificeerd kunnen worden.

Peru is een van de grootste cocaïneproducenten ter wereld, goed voor ongeveer 400 miljoen ton per jaar. In het land zijn ook drugskartels uit Mexico en Colombia actief.

 © Ministerio Público

 jtp, blg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs