©  Action Images via Reuters

Marcelo Bielsa blijft nog een seizoen langer coach bij Leeds United

De Argentijnse coach van Leeds United, Marcelo Bielsa, heeft aangekondigd dat hij zijn contract bij Leeds United met nog een jaar verlengt. Leeds begint zaterdag aan het nieuwe seizoen op het veld van Manchester United.

Werner Bourlez
Bron: BELGA

“De situatie rond mijn nieuwe contract is al opgelost”, vertelde hij op een persconferentie. “Ik doe er normaal nog een jaar bij.”

Bielsa werd drie seizoenen geleden hoofdcoach bij Leeds. De 66-jarige Argentijn staat bekend als een veeleisende tacticus die aanvallend voetbal wil brengen. Maar hij blijkt ook zeer wispelturig te zijn, wat leidde dat enkele dubieuze scheidingen met vorige werkgevers.

Bielsa leidde Leeds na 16 jaar in de Championship opnieuw naar het hoogste niveau. De Peacocks eindigden, dankzij hun aanvallend voetbal, vorig seizoen op een verdienstelijke negende plaats in de Premier League.

“Vanuit mijn oogpunt is het een buitengewone club”, zei Bielsa. “Het komt zelden voor dat een club zoveel investeert in de verbetering van zijn trainingscentrum. Leeds heeft financieel veel bijgedragen om mij de middelen te geven om te kunnen werken.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer