Lichaam van vermiste jongen (17) na urenlange zoektocht gevonden voor Oostendse kust

In Oostende is het levenloze lichaam aangetroffen van de 17-jarige jongen die vanmiddag vermist raakte nadat hij in zee ging. Zijn lichaam zal nu aan land gebracht worden. Het gaat om een tiener van 17 jaar uit het Brusselse. “Wij zullen een onderzoek voeren, maar alles wijst op een tragisch ongeval”, zegt de korpschef van de Oostendse politie.

Het slchtoffer ging donderdagmiddag in de bewaakte zwemzone van het Groeistrand met enkele vrienden in zee. Het laatste wat zijn vrienden zagen was dat de jongen op een zandbank zat, toen hij niet terugkeerde sloegen ze in paniek en alarmeerden ze de redders.

Uren werd gezocht. Uiteindelijk werd het stoffelijk overschot aangetroffen. Dat gebeurde volgens waarnemend burgemeester Kurt Claeys (Open Vld) niet ver van de plaats waar hij verdween. De vrienden en de familie van de jongen krijgen net als de strandredders de nodige psychologische bijstand. Politie en parket zullen een onderzoek voeren naar de precieze omstandigheden van de verdwijning en het overlijden Het trieste nieuws wordt bevestigd door de korpschef van de politiezone Oostende. “Wij zullen een onderzoek voeren, maar alles wijst op een tragisch ongeval.”

Grote zoekactie

Sinds ongeveer 16.30 uur werden in Oostende alle mogelijke middelen ingezet om de tiener terug te vinden: drones, de NH90-helikopter, de boten van strandredders, kustwacht, brandweer. Ze werden allemaal ingezet voor de zoekactie. De strandredders stapten ook de kustlijn af op zoek naar de jongen.

 ©  JRO

De zoekactie speelde zich eerst alleen aan de linkerkant van de westelijke strekdam af, maar het zoekgebied werd later ook uitgebreid. Alle andere baders werden uit het water gehaald.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

tlg, thv

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen