Vermiste tiener aan Oostendse kust dood teruggevonden

 ©  Jimmy Kets

Na een urenlange zoekactie voor de kust van Oostende is donderdagavond het levenloze lichaam van een 17-jarige jongen uit het Brusselse teruggevonden.

Vrienden van de jongen uit Brussel hebben donderdag in de namiddag de redders gealarmeerd. De tiener zat op een zandbank. Ze zagen hem niet verdwijnen, maar toen hij niet terugkeerde begonnen ze toch te panikeren.

Sinds ongeveer 16.30 uur werden in Oostende alle mogelijke middelen ingezet om de tiener terug te vinden. De NH90-helikopter, de boten van strandredders, kustwacht, brandweer en scheepvaartpolitie namen deel aan e zoekactie. De strandredders stapten de kustlijn af op zoek naar de jongen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De zoekactie speelde zich eerst alleen aan de linkerkant van de westelijke strekdam af, maar later werd het zoekgebied uitgebreid. Alle andere baders werden uit het water gehaald. De dijk stond een tijd vol met toeristen die de reddingsactie probeerden volgen.

Uiteindelijk werd het levenloze lichaam van de 17-jarige jongen kort voor 20 uur aangetroffen. Volgens waarnemend burgemeester Kurt Claeys (Open VLD) bevond hij zich niet ver van de plaats waar hij verdween. De vrienden en de familie van de jongen krijgen net als de strandredders de nodige psychologische bijstand.

Het gerecht heeft een onderzoek geopend. Wellicht gaat het om een ongeval.