De woning ligt vooraan in de Anjerstraat. © Luk Weyens

Man van 39 jaar overleden na steekpartij in Diest

Diest -

Een man van 39 jaar uit Diest is woensdag om het leven gekomen na een steekpartij in de Anjerstraat. Tijdens een ruzie tussen vier mensen werd een mes getrokken en werd de man verwond. Hij overleed in het ziekenhuis. De drie andere betrokkenen zijn opgepakt.

De man woonde in de Anjerstraat in een woning van de sociale bouwmaatschappij Diest-Uitbreiding. Woensdagmiddag liep het mis. De vier personen in de woning kregen ruzie, waardoor er veel lawaai te horen was. De ruzie ontaardde in duw- en trekwerk, waarbij het slachtoffer uiteindelijk met een mes verwond werd.

De drie andere personen verwittigden zelf de hulpdiensten. De ambulance en de mug kwamen ter plaatse. De man werd nog naar het ziekenhuis afgevoerd, maar overleed daar kort nadien aan zijn verwondingen. De precieze omstandigheden van de steekpartij worden nog verder onderzocht.

Onder invloed

De drie andere betrokkenen zijn opgepakt als verdachten. Volgens het parket van Leuven bestaan er vermoedens dat het trio onder invloed was van verdovende middelen. Een onderzoeksrechter werd gevorderd op vermoeden van doodslag. De drie personen zijn gekend bij het gerecht. De man van 39 jaar was nog maar eind vorig jaar ingetrokken in het huis aan de Anjerstraat. Hij woonde er samen met zijn vader. LW

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer