Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock / travelwild

Vaccinatiecertificaten uit Engeland en Wales kunnen in België gebruikt worden

Vaccinatiecertificaten uitgereikt in Engeland en Wales kunnen vanaf vandaag ook ‘gelezen’ en gebruikt worden in België. Wie er werd gevaccineerd met een EMA-vaccin zal, ook voor niet-essentiële reizen, zonder probleem naar België kunnen komen. Dat meldt minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit).

  1. LIVE MIDDEN-OOSTEN. VS willen niet openlijk reageren op mogelijke Israëlische vergelding van aanval Iran - “Zeker 10 doden gevonden in massagraf Al Shifa-ziekenhuis”
    Play
    607

    LIVE MID­DEN-OOS­TEN. VS willen niet openlijk reageren op mogelijke Israëli­sche vergelding van aanval Iran - “Zeker 10 doden gevonden in massagraf Al Shi­fa-ziekenhuis”

    Een hoge officier van het Israëlische leger heeft maandagavond gezegd dat Israël mogelijk op zeer korte termijn met een reactie komt op de Iraanse aanval van afgelopen weekeinde. Teheran waarschuwt dat, mocht Israël aanvallen, het “binnen enkele seconden” terug zal slaan. De Amerikaanse regering wil geen publiekelijk commentaar geven op een mogelijke Israëlische tegenaanval. Intussen zijn in het Al Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad tot nu toe tien lichamen geborgen uit een massagraf dat eerder op maandag werd ontdekt. Dat meldt ‘Al Jazeera’ op basis van verklaringen van ziekenhuisdirecteur Motasem Salah. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. KIJK. Gevecht breekt uit in Georgisch parlement: spreker wordt verrast door forse vuistslag
    3

    KIJK. Gevecht breekt uit in Georgisch parlement: spreker wordt verrast door forse vuistslag

    Er is vandaag een gevecht uitgebroken tussen parlementsleden in het Georgische parlement. De vechtpartij ontstond tijdens een verhit debat over de herinvoering van het controversiële wetsvoorstel over “buitenlandse agenten”. Toen in het parlement de debatten over het nieuwe wetsontwerp van start gingen, kregen verschillende parlementsleden midden in de zaal ruzie. Beelden tonen aan hoe chaos uitbreekt nadat een parlementslid een lid van de regeringspartij tegen het hoofd slaat.