©  Evan Agostini/Invision/AP

Tony Bennett (95) stopt met optreden

Bron: BELGA

Tony Bennett heeft zijn complete Amerikaanse tour afgeblazen. Volgens muziekwebsite Billboard zijn de twee shows die de 95-jarige zanger en entertainer onlangs met Lady Gaga gaf in de Radio City Music Hall in New York zijn laatste optredens ooit. Zijn dokter raadde hem af nog meer op te treden.

Al in de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw was Bennett een wereldberoemde artiest. Het nummer I left my heart in San Francisco leverde hem in 1962 zijn eerste Grammy-award op. Uiteindelijk kreeg hij er bijna twintig. In 2015 won hij nog een Grammy voor het album Cheek to cheek, eveneens met Lady Gaga. Bennett trad in dat jaar ook met haar op tijdens het North Sea Jazz Festival in Rotterdam.

Eerder dit jaar maakte de vrouw van Bennett bekend dat de legendarische zanger lijdt aan de ziekte van Alzheimer. Dat kreeg hij vier jaar geleden te horen. De Amerikaanse zanger, die eigenlijk Anthony Dominick Benedetto heet, zou deze herfst en winter optreden in New York, Maryland, Connecticut, Arizona, Oklahoma en Canada.

LEES OOK. Tony Bennett sluit carrière af met samenwerking met Lady Gaga (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer