Directeur-generaal van de WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus.
Volledig scherm
Directeur-generaal van de WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus. © AP

China verzet zich tegen nieuw onderzoek WHO naar oorsprong van coronavirus

China wil geen nieuw onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) naar de oorsprong van het coronavirus dat in 2019 in Wuhan opdook. De WHO heeft opgeroepen tot nieuw onderzoek, maar de onderminister van Buitenlandse Zaken, Ma Zhaoxu, zei dat de Volksrepubliek “geen politieke inspanningen” wenst om de herkomst van het virus te achterhalen. China wil wetenschappelijke inspanningen.

31 reacties

  • Ronny Verdoodt

    3 jaar geleden
    Beste mensen, denk je nu echt dat Wuhan het enigste laboratorium in de wereld is die een virussen databank heeft? Denk je dat de VS dit niet heeft? Of andere landen? Denk je nu ook dat de veiligheids maatregelen is zijn als het in en uitlopen van een supermarkt? Denkt men nu echt al zo simpel hier? Zoals iedereen het nu al moet beseffen: er is een heksenjacht bezig tegen China en dat op alle gebieden. Men kan het niet verwerken dat China vooruitgang maakt, zeker niet Europa, UK en de VS!
  • Henri Demeer

    3 jaar geleden
    terwijl van Wuhan nog geen sprake was is het in Italie begonnen .
  • victor vandesande

    3 jaar geleden
    Ze hebben schrik dat de waarheid bovenkomt...
  • karel dillen

    3 jaar geleden
    Alle begrip voor de Chinese houding. Het coronavirus is al veel langer in omloop en dit is al herhaaldelijk bewezen. Maar Chinezen de schuld geven pastte nu in eenmaal in het antichinees economische beleid van Trump. Zelf koop ik bewust alleen nog Chinese producten, 3 of 4 keer goedkoper dan onze producten, die wanneer je ze opendoet volgestouwd zitten met Chinese onderdelen.
  • Guy Van Brussel

    3 jaar geleden
    President Trump had gelijk, punt andere lijn !