Direct naar artikelinhoud
NieuwsBritney Spears

Vader van Britney Spears wil zich terugtrekken als voogd: ‘Dit is een grote overwinning’

Vader van Britney Spears wil zich terugtrekken als voogd: ‘Dit is een grote overwinning’
Beeld AFP

Jamie Spears, de vader van popzangeres Britney Spears (39), gaat opstappen als haar voogd. Dat berichten Amerikaanse media, op basis van rechtbankdocumenten. Jamie Spears zou donderdag bij de rechtbank in Los Angeles een verklaring ingediend hebben om zich terug te trekken. De advocaat van Jamie Spears zegt dat de beslissing is ingegeven door het ‘publiekelijke conflict’ met zijn dochter.

en

De advocaat van Britney Spears, Mathew Rosengart, spreekt van een “grote overwinning” voor zijn cliënte. Haar vader zal onmiddellijk opstappen als voogd, zegt hij in een mededeling, die het gespecialiseerde tijdschrift Variety publiek maakte. Rosengart vroeg de rechtbank in juli om het voogdijschap af te nemen van de vader. 

De zangeres zelf reageerde op Instagram door een tekening te plaatsen waarop een vrouw te zien is die met haar rug naar het beeld staat en bloemen en vlinders in haar haren heeft. Spears zette er verder geen tekst bij.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door Britney Spears (@britneyspears) op

Fans zijn alvast dolblij voor hun idool. “We zijn een stap dichter bij je vrijheid gekomen! #FreeBritney!,” schrijft een volger. Een ander zegt: “Alles lijkt eindelijk in je voordeel te werken. Hier hebben we met z’n allen zo hard voor gestreden, je verdient dit.”

Ook Britneys vriend Sam Asghari liet van zich horen. Hij postte een foto van een tatoeage met daarop een leeuwin met een kroon op. “Jammer dat ik niet van tattoos op mijn lijf houdt,” zette hij erbij. Een poosje terug noemde hij Spears al een leeuwin die altijd zal blijven vechten voor wat ze waard is.

Lees ook

Britney Spears kan al dertien jaar geen kop koffie bestellen zonder toestemming van haar vader

Britney Spears is 39, maar heeft minder te zeggen dan een kind van 8

Britney Spears staat sinds 2008 onder het voogdijschap van haar vader, nadat ze wegens privé- en professionele problemen een inzinking had gekregen. Eerst beheerde Jamie Spears het vermogen en de privézaken van zijn dochter. In 2019 ging hij het kalmer aan doen, maar hij bleef verantwoordelijk voor de financiën. Voor de persoonlijke zaken van de zangeres, waaronder medische aangelegenheden, is Jodi Montgomery medevoogd.

Vader van Britney Spears Jamie Spears.Beeld AFP