©  BELGA

Lierse K. pakt verdiend punt in lastige opener bij ambitieus Deinze

Lierse K. dook vrijdagavond de nieuwe competitie in 1B in met een erg fel bevochten en verdienstelijk gelijkspel bij Deinze: 1-1. De goed georganiseerde Pallieters liepen in de eerste helft tegen een achterstand aan, maar sloegen twee minuten later al terug via Ivan Yagan. Zo kreeg Lierse wat het beoogde en verdiende.

Kurt Guldentops

Een loodzwaar openingsduel. Zo stond de eerste werkdag van Lierse in Deinze geboekstaafd. En of het ook een lastig duel werd. De bijzonder offensief ingestelde thuisploeg greep de Pallieters twintig minuten lang bij de keel, maar Lierse zwoegde zich wonderwel terug in de partij. Een oerdegelijke organisatie, flink wat ervaring en vooral heel veel zwoegwerk leidden de Lierenaars naar een kostbaar punt. Missie geslaagd!

Lierse beleefde aanvankelijk ook een bijzonder lastig openingskwartier, waarin Mertens al meteen voorlangs schoot en De Belder naast kopte. Diezelfde De Belder dook nadien ook alleen voor De Smet op, maar verslikte zich nog knullig in het leer. Net iets te veel respect toonden de Pallieters voor hun gastheer en de rekening volgde nog binnen de eerste twintig minuten. Niemand die de lage voorzet van De Belder oppikte, Staelens schoof wel loeihard in de verste hoek. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg, die echter even snel door de Lierenaars werd uitgegomd. Met een parel van een doelpunt. Bitsindou buitte dom balverlies van Deinze uit met een gemeten bal richting Stallone Limbombe en diens voorzet werd haarfijn in doel geschilderd door Yagan. Een treffer, die de burger moed gaf, want amper vijf minuten later hadden de Pallieters kunnen en misschien wel moeten op voorsprong klimmen. Laes bediende Abdallah, maar diens schot werd in laatste instantie nog afgeblokt. Toen ook De Belder aan de overzijde nog een reuzenkans miste oog in oog met De Smet doken beide teams met een billijke 1-1 de rust in.

Ook na de pauze hield Lierse aanvankelijk gelijke tred. De Belder kopte een zeldzame kans naast, Prychynenko had dan weer geluk dat een scherpe voorzet van Stallone Limbombe niet in eigen doel verdween. De minuten tikten zo weg en een punt leek steeds meer in het vet te liggen voor de Pallieters. Al gooide Deinze met Kurt Abrahams nog meer offensief geweld in de strijd om Lierse bij de keel te grijpen. Maar de betere kansen waren uiteindelijk nog voor de bezoekers. Maes zag zijn schot afgeblokt worden, Stallone Limbombe trof de lat. Een kopbal van Schuermans stierf dan weer in de handen van thuisgoalie Vandenberghe. Tot twee keer toe claimden de Pallieters ook nog een strafschop, maar evenveel keer antwoordde scheidsrechter Vermeire negatief. Zo bleef een stuntzege uit, maar wist Lierse wel zijn beoogde punt vast te houden. En bevestigden de Lierenaars dat er dit seizoen wel degelijk met hen rekening dient gehouden te worden in 1B.

COMMENTAAR. “Lierse zal de komende maanden strijdvaardig zijn. No doubt!”