Art-Jan Haex. ©  JEFFREY GAENS

KVK Wellen ontvangt Binche: “Denk niet dat ze naar hier komen om carnaval te vieren”

Binche is de carnavalstad bij uitstek in Wallonië. Hun overbekende Gilles zijn zelfs erkend door Unesco als Werelderfgoed. “Maar ik denk niet dat ze naar Wellen komen om carnaval te vieren”, meent verdedigende middenvelder Art-Jan Haex (21) nuchter.

Gert Sillen

“Het enige wat ik over hen weet is dat ze in dezelfde nationale reeks als ons spelen, maar dan in de Waalse tegenhanger. Neen, ik zoek op internet nooit op voorhand iets op over de te bekampen ploeg. Ik ga altijd uit van onze eigen sterkte. Volgens onze coach is het een heel stevige ploeg met spelers die niet bang zijn om hun voetje te laten hangen.”

De dit jaar afgestudeerde bachelor ergotherapie uit eigen dorp heeft zijn stekkie in het elftal van Annys beet. “In de oefenmatchen wordt er constant gewisseld, maar in de twee bekermatchen stond ik in de basis. Ik verwacht tegen Binche opnieuw bij de elf te horen. Ja, het klopt dat ik getwijfeld heb om dit seizoen opnieuw te starten. Dat coronajaar had mijn goesting stevig afgenomen, maar sinds de start van het nieuwe seizoen heb ik het voetbalplezier helemaal teruggevonden.”