©  AFP

Makelaar van Lukaku werd bedreigd na transfer naar Chelsea: “Geloof het of niet: Romelu heeft lang getwijfeld”

Romelu Lukaku’s makelaar, Federico Pastorello, heeft in een statement verklaard dat hij en zijn familie bedreigd zijn toen hij werkte aan de transfer van de topspits naar Chelsea.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De 28-jarige Rode Duivel verliet de Nerazzurri nadat hij de Serie A-club vorig seizoen voor het eerst in elf jaar aan de landstitel hielp. Chelsea telde naar verluidt 115 miljoen euro neer voor Lukaku, die voor de tweede keer neerstrijkt bij zijn lievelingsclub.

Pastorello ontkent dat de deal “geforceerd” is voor financieel gewin. “Veel van degenen die me vandaag beledigen en bedreigen, hebben me van harte bedankt dat ik hem naar Milaan heb gehaald”, stelt hij. “Ik heb altijd confrontatie en opbouwende kritiek aanvaard en ik zal dat blijven doen. Dat hoort bij het spel van diegenen die een rol spelen met veel aandacht van de media. Maar wat we absoluut niet kunnen tolereren, zijn de leugens, insinuaties, beledigingen en bedreigingen die we hebben ontvangen (ook tegen mijn familie en mijn dochters), die de grenzen van beschaving, fatsoen en tolerantie ver hebben overschreden.” 

Sinds zijn transfer naar Chelsea is Lukaku de duurste speler die ooit is verkocht door een Serie A-club. Inter Milaan heeft financiële problemen. Vorig seizoen doken betalingsproblemen op bij de club en coach Antonio Conte besloot het vroegtijdig voor bekeken te houden in San Siro, waar de vinger op de knip moest. De coronacrisis heeft er in Milaan stevig ingehakt en de club kan het geld van Lukaku goed gebruiken. Eerder deze zomer kondigde de aanvaller aan dat hij graag bij de Italiaanse kampioen wou blijven, maar begin deze maand stuurde Lukaku zijn positie bij en vertelde hij Inter dat hij naar Chelsea wou gaan als de Blues een goed bod zouden doen.

“Geloof het of niet, de genegenheid van de supporters en de speciale band met de stad Milaan deden hem er lang over nadenken: maar toen hij eenmaal zijn beslissing had genomen, ging hij met overtuiging en vastberadenheid door”, aldus Pastorello. “Het economische aspect is een detail, maar het is niet de belangrijkste factor die onze keuzes en die van onze klanten bepaalt. Met betrekking tot FC Internazionale kan ik garanderen dat CEO Giuseppe Marotta, sportief directeur Piero Ausilio en coach Simone Inzaghi er alles aan hebben gedaan om deze transfer te voorkomen. Maar er zijn omstandigheden die buiten hun beslissingsbereik vallen en afhankelijk zijn van de instructies van de eigenaren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal