Jazz Middelheim mondde uit in één groot extatisch dansfeest.
Volledig scherm
PREMIUM
Jazz Middelheim mondde uit in één groot extatisch dansfeest. © Klaas De Scheirder

“Alle pils opgezopen en moshpits voor het podium”: chaotische start voor Jazz Middelheim

ANTWERPENMet een tent zonder zitplaatsen en een erg dansbaar programma, mikte Jazz Middelheim bij de opening op een echt bevrijdingsfeest, met een voor het festival jong publiek. Dat is met verve gelukt, maar de problemen aan de bar zorgden voor een serieuze domper op de extatische feestvreugde. Het was anderhalf uur aanschuiven voor een watertje of pilsje. “We zijn dan maar collectief per bak beginnen bestellen.”

  1. Lokeren Temse verliest van KVK Tienen (1-0)
    Voetbal Amateurklasse

    Lokeren Temse verliest van KVK Tienen (1-0)

    Dessel - Winkel Sport 1-1 Dessel: Geladé, Vandebrouck Lemmens (68’ Sols), Kolen, Michiels, Kalala, Smolders, Vandersmissen, Kasmi (83’ Versmissen), Milts (75’ Boons), Osei-Berkoe (83’ Coeckelbergs), Owusu (75’ Konneh). Winkel: Londot, Dujardin, Verhooghe, Dauchy (77’ Libbrecht), De Schepper (86’ Declerck), Voskanian (28’ Bendianishvili), Mohamed (77’ Bantu), Sula, Van Marcke, Clyncke, Perbet. Doelpunten: 45’ Owusu (1-0), 90’ Van Marcke (1-1). Geel: Kolen, Michiels, Smolders. (KGS)
  2. Bob Cools, oud-burgemeester van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”
    PREMIUM

    Bob Cools, oud-burgemees­ter van Antwerpen, wordt 90 én heeft nog altijd duidelijke mening: “Als De Wever dat doet, is hij politiek dood”

    “Die (seksistische) uitspraak van Conner Rousseau over een vriendin in dat café: nooit gedacht dat een kandidaat-premier zoiets brutaals zou zeggen.” Oud-burgemeester van Antwerpen Bob Cools wordt uitgerekend vandaag 90 jaar, maar blijft onvermoeibaar verontwaardigd. Wij spraken hem over de staat van ’t stad en zijn politieke erfenis, maar ook over migratie. En als toemaatje: een idee voor een grootse expo in 2030. Vier uur lang, in het appartement op Linkeroever waar hij al 55 jaar lief en leed deelt met echtgenote Jacky. “Toen ik burgemeester was, heb ik één grote fout gemaakt.”
    Antwerpen
  1. “We zijn het wachten beu”: aangrijpend filmpje met kindjes die uit de boot vallen voor bijzonder onderwijs gaat viraal
    PREMIUM

    “We zijn het wachten beu”: aangrij­pend filmpje met kindjes die uit de boot vallen voor bijzonder onderwijs gaat viraal

    “Uw kind kan volgend jaar niet naar school.” Die boodschap ontvingen honderden ouders in Antwerpen deze week. Volgend schooljaar is er voor hun kind géén plaats in het bijzonder onderwijs in de stad. In totaal vallen 693 kinderen uit de boot. De ouders trekken nu gezamenlijk aan de alarmbel via een filmpje. Hun oproep werd afgelopen weekend massaal gedeeld op sociale media. “De medewerker van de stad toonde begrip. Maar een mogelijke oplossing? Die had ze niet.”
    Antwerpen
  2. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.