©  AP

Dit is pas een presentatie om U tegen te zeggen: Manchester United stelt toptransfer Raphaël Varane voor in vol stadion

Manchester United heeft enkele minuten voor de aftrap van de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, thuis tegen Leeds United, de transfer van Raphaël Varane aangekondigd.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De 28-jarige verdediger maakt de overstap van Real Madrid en ondertekende op Old Trafford een contract voor vier seizoenen. Hij werd meteen voor een vol huis voorgesteld aan de fans.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Manchester United werd al enkele maanden in verband gebracht met de Fransman. Uiteindelijk kwamen alle partijen tot een akkoord. Varane won met Real Madrid de voorbije jaren vier Champions League-trofeeën en drie Spaanse titels. De Madrilenen hadden hem in de zomer van 2011 overgenomen van Racing Lens.

Met Frankrijk werd hij in 2018 in Rusland wereldkampioen. De verdediger is 79-voudig international bij Les Bleus en was er ook bij op het voorbije EK. Daar sneuvelde Frankrijk verrassend in de achtste finales tegen Zwitserland.

Met zijn overgang zou volgens verschillende media zo’n veertig miljoen euro gemoeid zijn.

 ©  REUTERS

In een eerste reactie noemde Varane Manchester United “één van de meest iconische clubs ter wereld”. “Ik krijg hier de kans in de Premier League te spelen”, aldus de Fransman. “Dat voorstel kon ik niet naast mij neerleggen. Ik wil nog veel bereiken in mijn carrière en vervoeg een team met veel topspelers die allen elke wedstrijd willen winnen. Ik heb al met coach Ole Gunnar Solskjaer gesproken en zie de ploeg de voorbije jaren telkens progressie maken. Ik wil het verschil maken en zal alles geven om in de geschiedenisboeken van deze prachtige club terecht te komen.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer