Direct naar artikelinhoud
NieuwsDrugshandel

In Antwerpen onderschepte partij cocaïne aanleiding voor ‘vergisontvoering’ in Nederland

De politie doet in Gouda onderzoek naar de vergisontvoering, waarbij een 56-jarige man uit Hoofddorp enkele dagen spoorloos was.Beeld AS Media

Een grote partij onderschepte cocaïne in de haven van Antwerpen is zeer waarschijnlijk de aanleiding geweest voor een geruchtmakende ontvoering vorige week in het Nederlandse Gouda. Daarbij werd per abuis een 56-jarige man uit Hoofddorp gekidnapt. De man die de ontvoerders eigenlijk hadden moeten hebben, heeft zich inmiddels gemeld bij de politie.

Dat meldt het Openbaar Ministerie in Rotterdam. In de zaak zijn volgens het OM nog geen aanhoudingen verricht. Dat is opvallend, want eerder werden al wel drie Rotterdammers van 22, 22, en 30 jaar, een 31-jarige man uit Zwijndrecht (Nederland), een 33-jarige man uit Dordrecht en een man van 30 jaar zonder bekend woonadres opgepakt voor de vergisontvoering. 

De ontvoerde Hoofddorper dook afgelopen dinsdagnacht gewond op in een woonwijk in Delft, waar hij had aangebeld bij verschillende adressen. Hij bleek uit een auto te zijn gezet door de ontvoerders. De man was mishandeld en is naar een ziekenhuis gebracht. De Hoofddorper werd anderhalve week geleden ontvoerd in het Noord-Hollandse Cruquius. De politie zei al snel dat de daders zich hadden vergist en dat een andere man het doelwit van de ontvoerders was.