De natuurrampen waardoor Rusland dit jaar wordt getroffen zijn "ongeëvenaard", volgens president Vladimir Poetin.
Volledig scherm
De natuurrampen waardoor Rusland dit jaar wordt getroffen zijn "ongeëvenaard", volgens president Vladimir Poetin. © AP

Russische president Poetin ongerust over natuurrampen "zonder voorgaande"

De Russische president Vladimir Poetin heeft zich zaterdag ongerust uitgelaten over natuurrampen "zonder voorgaande" in zijn land. Rusland wordt momenteel geteisterd door verwoestende bosbranden in Siberië enerzijds en grote overstromingen in het zuiden anderzijds. Door de hevigheid van de overstromingen en de natuurbranden is het volgens Poetin belangrijk om systematisch aan de “klimaatagenda” te werken.

21 reacties

  • raymond van der craen

    3 jaar geleden
    Als al die milieuactivisten en klagers hier eens hun auto op stal laten staan is al veel opgelost en bovendien wordt het verkeer een stuk veiliger.
  • pascale vermeulen

    3 jaar geleden
    wij zijn niet hier om moeder aarde te redden die kan zichzelf redden maar misschien moeten wij onszelf redden zijn wij de moeite om te redden? Terwijl wij door het oog van de naald kruipen. nr 12
  • Yana Rutte

    3 jaar geleden
    Ik vind het een fantastisch boeiende tijd... heel m'n leven er al van gedroomd om het begin van de apocalyps te mogen meemaken, en hij komt eerder dan verwacht. Het tipping point is al heel lang gepasseerd, wat nu volgt is een cascade aan natuurrampen, ontreddering en instorten van wat we als domme mensen dachten in de hand te hebben. De aarde en de natuur herstelt zichzelf wel binnen een paar duizend jaar...
  • Erik Vervenne

    3 jaar geleden
    Iedereen kan een steentje bijdragen. Koop bvb niets meer waar palmolie in zit zoals Nutella, verschillende soorten zeep enz... zo worden in Brazilië minder bomen gekapt. Wij kunnen een hele krant vol schrijven met ideeën om het klimaat en de aarde te respecteren. Het is tijd dat we een beetje meer nadenken bij alles wat we doen.
  • Jeroen Beckers

    3 jaar geleden
    Poetin was dan ook teveel bezig met z'n lakei Trump en z'n pogingen om de Europese unie en de VS te destabiliseren.