Videospeler inladen...

BEKIJK - Wim De Vilder in verzengend heet Sevilla: "Hier worden temperaturen tot 48 graden gemeten"

Na Italië flirt nu ook Spanje met recordtemperaturen. Dat het verzengend heet is, ondervindt Wim De Vilder aan den lijve. “Het is iets na 16 uur ‘s middags en hier worden temperaturen gemeten tot 48 graden Celsius”, zegt het “Het journaal”-anker vanuit de Spaanse stad Sevilla. Spanje beleeft net als Italië de heetste week van de zomer en de hittegolf zal nog tot maandag of dinsdag duren.

Terwijl België het met een kwakkelzomer moet stellen, kreunt het zuiden van Europa deze week onder een loden zon. De thermometer op het Italiaanse eiland Sicilië tikte woensdag al een recordtemperatuur van 48,8 graden Celsius aan. In Spanje is het vandaag waarschijnlijk de heetste dag van de week. 

"Bij elke fontein steek ik mijn hoofd in het water", zegt een Italiaanse die op bezoek is in Rome.

Videospeler inladen...

Dat merkt ook VRT NWS-collega Wim De Vilder, die op dit moment op vakantie is in Sevilla, in het zuidwesten van Spanje. “Het is iets na 16 uur ‘s middags en hier in de straten van Sevilla worden temperaturen gemeten tot 48 graden Celsius”, vertelt Wim.  “De hittegolf duurt vier dagen en op de radio wordt constant gewaarschuwd om tussen 14 en 21 uur binnen te blijven.” 

Wim vertelt hoe hij omgaat met de hitte in Sevilla:

Videospeler inladen...

Zelf probeert Wim zoveel mogelijk water te drinken, een hoedje te dragen en in de schaduw te blijven. En de Spanjaarden zelf? “Die kunnen beter dan ooit gebruik maken van hun siësta”, zegt De Vilder. Het is nog heel even puffen, daar in het zuiden, want de hittegolf duurt nog tot maandag of dinsdag.

Meest gelezen