Waals begrotingsminister Crucke wil overleg met federale regering: “Overleg moet tonen of er nog zoiets bestaat als nationale solidariteit”

 ©  Marc Gysens

Bron: BELGA

De Waalse regering en de federale regering zullen overleg moeten plegen over te nemen maatregelen na de watersnood die Wallonië heeft geteisterd. Dat zegt de Waalse minister van Begroting en Financiën Jean-Luc Crucke (MR) in Le Soir. Dat zal moeten tonen of er nog zoiets bestaat als “nationale solidariteit”‘, klinkt het.

De Waalse minister gaat ervan uit dat die nationale solidariteit nog bestaat. “Dit is het moment om dat na te gaan. We zullen rond tafel moeten gaan met de federale regering”, aldus Crucke daarover.

Die federale steun mag zich volgens hem niet beperken tot de inzet van de civiele bescherming of Defensie. Hij haalt onder meer maatregelen inzake BTW aan. Zo moet volgens hem worden vermeden dat enkel het federale niveau inkomsten ontvangt uit de wederopbouw van Wallonië “We moeten een modus vivendi en een modus operandi vinden. Ik denk aan vormen van herverdeling van hulp voor wederopbouw”, voegde hij eraan toe.

Over die wederopbouw wijst Crucke nog op de 200.000 werklozen die Wallonië telt. Iedereen kan meehelpen, aldus nog de Waalse minister. Hij verwijst ook naar de inzet - zonder ze expliciet te noemen - van sans-papiers.

LEES OOK.Terug naar Pepinster: “Nooit bouw ik mijn huis weer op. Ik ben daar bijna gestorven” (+)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen