Amine Gouiri scoorde op slag van rust de 0-3 voor Nice. ©  REUTERS

Frans kampioen Lille krijgt pak voor de broek ondanks goed debuut 19-jarige Belg

Landskampioen Lille is er nog steeds niet in geslaagd te winnen in het nieuwe seizoen. Na hun gelijkspel van vorige week gingen de Noord-Fransen nu met de billen bloot tegen Nice (0-4). De eindstand stond al op het bord toen onze 19-jarige landgenoot Amadou Onana in minuut 65 mocht invallen.

Wim Conings

De Deense EK-revelatie Kasper Dolberg bracht Nice na 1 minuut al op voorsprong dankzij een binnentikker. Na 5 minuten bracht Lemina Nice al op een dubbele voorsprong. De kampioen van Frankrijk moest bekomen en kon zich nadien iets meer in de wedstrijd knokken, maar vlak voor rust scoorde Nice opnieuw via Amine Gouiri (45.+4) na hands van Benjamin André.

Na rust weinig beterschap voor Lille, dat in minuut 64 zelfs nog de 0-4 slikte. Vlak daarna maakte de Belgische middenvelder Amadou Onana, de kapitein van de nationale beloften, zijn debuut voor zijn nieuwe ploeg na zijn transfer van Hamburg SV. De aanwinst van Lille maakte een goede beurt en werd achteraf gezien als één van de lichtpuntjes, maar aan de stand kon hij niets meer veranderen. Lille ziet met een 1 op 6 de concurrentie al weglopen.