Britse premier Boris Johnson
Volledig scherm
Britse premier Boris Johnson © Photo News

Britse premier Boris Johnson wil geen eenzijdige erkenning talibanregering

De Britse premier Boris Johnson wil niet dat westerse landen afzonderlijk overgaan tot erkenning van de taliban als officiële machthebbers in Afghanistan. Niemand moet de moslimextremistische organisatie bilateraal erkennen als de wettige regering van Afghanistan, zei hij zondag in een interview na een bijeenkomst van het veiligheidskabinet, eraan toevoegend dat het duidelijk was dat er zeer binnenkort een nieuwe regering in het land zal komen.

  1. Medewerker van Duits EU-parlementslid in de cel op verdenking van spionage voor China
    2

    Medewerker van Duits EU-parlements­lid in de cel op verdenking van spionage voor China

    De medewerker van het Duitse EU-parlementslid Maximilian Krah, bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement lijsttrekker van het extreemrechtse Alternative für Deutschland (AfD), is woensdag in voorlopige hechtenis genomen. Dat heeft het federale parket van Karlsruhe bekendgemaakt. Er is een onderzoeksrechter aangesteld. De 43-jarige man, Jian G, werd maandag opgepakt op verdenking van spionage voor China. Hij werd ook met onmiddellijke ingang geschorst door het Europees Parlement.
  2. TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev gebruikt voor het eerst langeafstandsraket met bereik van 300 kilometer

    TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Kiev gebruikt voor het eerst langeaf­stands­ra­ket met bereik van 300 kilometer

    Lees hier al het nieuws van woensdag 24 april terug over de oorlog in Oekraïne. De Verenigde Staten hebben eerder deze maand heimelijk langeafstandsraketten naar Oekraïne gestuurd, nog voor het Amerikaanse Congres dinsdag een nieuw hulppakket voor Kiev goedkeurde. Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag bekendgemaakt. Het gaat om langeafstandsraketten van het type ATACMS, die deze maand meteen twee keer door Oekraïne zijn ingezet. President Joe Biden ondertekende woensdag het nieuwe steunpakket voor Oekraïne. De eerste zendingen van Amerikaanse militair materieel zullen in de komende uren al plaatsvinden, liet hij verstaan.