Direct naar artikelinhoud
NieuwsMisdaad

Drie doden in Gouvy, onder wie directrice circuit Spa-Francorchamps: wellicht slachtoffer passioneel drama

Nathalie Maillet.Beeld Photo News

In Gouvy, in de provincie Luxemburg, zijn drie lichamen aangetroffen, twee vrouwen en een man, in de woning van Nathalie Maillet, de directrice van het circuit van Spa-Francorchamps. Dat bevestigt het parket van Luxemburg. Een van de slachtoffers is Maillet zelf.

Volgens het parket trof de politie de lichamen zaterdagnacht iets na middernacht aan. Ze vertonen schotwonden. Volgens de eerste vaststellingen zou de man een wapen hebben gebruikt tegen de twee vrouwen, onder wie zijn echtgenote. Daarna zou hij het wapen op zichzelf hebben gericht. Een onderzoeksrechter is aangesteld. Speurders gaan uit van een passioneel drama, melden Franstalige media. 

“De enige informatie die ik heb, is dat het gaat om een dubbele moord gevolgd door zelfmoord in het huis van mevrouw Maillet”, zegt Véronique Léonard, de burgemeester van Gouvy. Het parket van Luxemburg weigert voorlopig alle commentaar. 

Gezicht van het circuit

Nathalie Maillet werd vijf jaar geleden directrice van het racecircuit van Spa-Francorchamps. Het circuit bevestigt haar overlijden. 

“Het circuit, maar ook de autosport, verliest vandaag een sterke vrouw met een blik die altijd op de toekomst gericht was”, klinkt het. “Mijn gedachten gaan uit naar de familie van Nathalie, haar ouders, haar dierbaren en haar medewerkers. Ik weet hoezeer dit nieuws hard aankomt bij alle medewerkers en ik wil namens de raad van bestuur mijn oprechte deelneming betuigen aan het hele team. We verliezen een geweldige dame, een echte liefhebber van de autosport en van haar circuit en haar collega’s. Nathalie zal erg gemist worden. Ze was het gezicht van het circuit geworden, zij belichaamde de passie voor Francorchamps die wij allen delen”, aldus Melchior Wathelet, voorzitter van de raad van bestuur van het racecircuit.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.