Arne Naudts trof twee keer raak. ©  Dick Demey

Patro bekert probleemloos verder

Patro gaf tegen Tubeke twee keer een voorsprong weg. Toch plaatsten de Maasmecheleaars zich probleemloos en verdiend voor de volgende ronde. Daarin wacht volgende week het Oost-Vlaamse Lebbeke.

Jos Miscoria

De bal raakte in de eerste vijf minuten al tweemaal de lat: voor Tubeke belandde een voorzet van Tirpan op het doelhout, aan de overkant een kopbal van Renson. Op het kwartier zag Naudts zijn doelpunt afgekeurd voor buitenspel, meteen daarna mikte de Patro-spits naast. Derde keer, goede keer dan maar. Terwingen haalde, op voorzet van Bounou, hard uit. Doelman De Bie weerde, maar Naudts schoot in de rebound raak: 0-1. Terwingen kreeg meteen de kans op 0-2, maar De Bie redde. Net voor rust hing Deliboyraz de bordjes gelijk op vrijschop van Van Onsem. Naudts zette dit, op voorzet Brouwers, in de tweede helft snel recht. Tot Van Olsem weer een vrijschop nam en Deliboyraz vond: 2-2. Dit keer reageerde de doorgebroken Brouwers. Na een afgeweerde hoekschop deed Gueroui de boeken dicht. “Voor rust lieten we, ook ik, de kansen liggen om de match vroegtijdig te beslissen”, aldus Naudts. “Op stilstaande fase gaven we dan nog twee keer de gelijkmaker weg. Maar we staan mentaal en fysiek sterk en reageerden telkens snel waardoor Tubeke nooit kon beginnen hopen.

“De doodsteek had eerder gemogen en we maakten enkele onnodige fouten buiten de zestien. Maar de zege is dubbel en dik verdiend”, besloot trainer Stijnen.

TUBEKE: De Bie, Manoka (82‘ Rebere), Michel (66’ Patris), Nerinckx (82’ Tardio), Facchinetti, Tirpan (46’ Afallah), Mukendi (46’ Giusto), Aarab, Van Onsem, Deliboyraz, El Omari.

PATRO: Belin, Dijkhuizen, Renson, Corstjens, Vandergeeten, Massengo, Gueroui, Bounou (87‘ Olaerts), Terwingen (79’ Boonen), Naudts, Arenate (34’ Brouwers).

GELE KAARTEN: Mukendi, Tirpan, Renson, Gueroui, Manoka, El Omari, Aarab, Corstjens. DOELPUNTEN: 23‘ Naudts 0-1, 44’ Deliboyraz 1-1, 55’ Naudts 1-2, 60’ Deliboyraz 2-2, 64’ Brouwers 2-3, 81’ Gueroui 2-4.

SCHEIDSRECHTER: Letellier.