BEKIJK: Italiaanse rockgroep Måneskin krijgt Belgische gouden plaat en vertelt waarom ze Selah Sue covert 

De Italiaanse rockgroep Måneskin heeft vandaag een Belgische gouden plaat in ontvangst genomen voor hun songfestivalhit "Zitti e buoni". Ze kregen de plaat tijdens een interview met de radiozenders MNM en Studio Brussel. Zanger Damiano vertelde dat hij heel erg fan is van de Belgische zangeres Selah Sue. 

Gisteren trad Måneskin voor het eerst op in ons land na hun overwinning op het Songfestival in Rotterdam. Vandaag gaf de groep een interview aan Laura Govaerts van jongerenzender MNM en Flo Windey van Studio Brussel en zij hadden een verrassing bij, een gouden plaat voor de single "Zitti e buoni". In ons land werden al meer dan 20.000 exemplaren van de single verkocht. De groep reageerde enthousiast: "Deze is echt cool." 

Bekijk hier de uitreiking van de gouden plaat:

Videospeler inladen...

Måneskin rijgt de laatste tijd de gouden en platina platen aan elkaar voor hun songfestivalhit. In Nederland, Noorwegen, Zweden, Zwitserland en Turkije kregen ze al goud voor "Zitti e buoni" en in Finland, Griekenland, Ierland en Polen deden ze nog beter met platina. In Rusland en Italië scoorden ze al verschillende keren platina. Dat betekent dat ze hun songfestivaloverwinning hebben kunnen omzetten in een commercieel succes. 

Måneskin spreekt wereldwijd een groot publiek aan en ze willen van hun bekendheid gebruikmaken om hun boodschap over te brengen. "Mensen moeten vrij zijn om te kunnen zijn wie ze zijn", zegt bassiste Victoria De Angelis. "Wat wij willen uitdrukken, is dat het ok is om anders te zijn en niet aan de normen te voldoen."

Bekijk hier welke boodschap Måneskin wil overbrengen:

Videospeler inladen...

In het interview met MNM en Studio Brussel vertelde zanger Damiano David dat hij een grote fan is van de Belgische zangeres Selah Sue. "Ik groeide op met de nummers van Selah Sue", zegt zanger Damiano. "Ik hou van haar." Måneskin maakte dan ook al verschillende covers van haar nummers.

Bekijk hier hoe het komt dat Måneskin Selah Sue covert:

Videospeler inladen...

Meest gelezen