Reddingswerkers in Camp-Perrin, Les Cayes op Haïti.
Volledig scherm
PREMIUM
Reddingswerkers in Camp-Perrin, Les Cayes op Haïti. © AP

Honderden doden en vermisten in Haïti na zware aardbeving, en nu is tropische storm onderweg: “Ene ramp na de andere”

Vandaag komt de tropische storm Grace wellicht aan in Haïti, het straatarme land dat zaterdag getroffen werd door een zware aardbeving. Daarbij vielen al zeker 724 doden en 2.800 gewonden. De beving met een kracht van 7.2 deed duizend woningen instorten. Honderden andere huizen zijn zwaar beschadigd. Samen met de tropische storm worden overstromingen en modderstromen voorspeld.

8 reacties

  • Andr� lernout

    3 jaar geleden
    De gewone man in de straat is hier weerom de dupe terwijl ngo's en de rijken de centen van hulporganisaties opsouperen! In leven blijven door armoede en prostitutie is hun enige hoop.
  • Rudi Beckers

    3 jaar geleden
    Nog zo'n land dat met miljarden werd 'onderhouden' en waar je amper verandering ziet.
  • Paul Verbeeck

    3 jaar geleden
    Waar zijn al die miljoenen van de vorige keer voor gebruikt . Ah ja 95% was zogezegd nodig om alle kosten van de organisaties te betalen. Zoals nu hier , rode kruis jubelde : 30 miljoen opgehaald , krijgen niks georganiseerd of geregeld . We horen niks meer wat ze gaan doen met dat geld , heeft de CEO opslag gekregen mssn?
  • wim CLAES

    3 jaar geleden
    na zoveel jaar en miljarden hulp zou je denken dat er toch enige structuur is opgezet, maar het blijkt gewoon een variant op 20 jaar afghanistan.waar is al die steun naartoe?
  • Sven Degroote

    3 jaar geleden
    @walter : de natuur "helpt" dan wel op de plaatsen waar het eigenlijk niet echt nodig is, want de ecologische voetafdruk van de mensen is ginds zo groot niet hoor ...