Afghaanse schoolmeisjes. Archiefbeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Afghaanse schoolmeisjes. Archiefbeeld. © REUTERS

Slangen op maandag. Hoe ver weg zijn de taliban?

Hoe ver weg is Afghanistan? Dat ligt eraan hoe hoog de prijs wordt die het westen zal betalen wanneer de taliban heel Afghanistan onder controle hebben. Met de moslimextremisten van de taliban wordt het land een mogelijke vrijhaven voor internationaal terrorisme. De regio rond Afghanistan zal verder destabiliseren en nieuwe vluchtelingenstromen dienen zich aan. Afghanistan is dus behoorlijk dichtbij.

61 reacties

  • Rudi Pieters

    3 jaar geleden
    Europese unie is gebakken lucht juist zakken vullen beschermen juist niets zouden allemaal meelopen met de afghaanse president met zijn wagens vol geld
  • Jo Nijs

    3 jaar geleden
    Dit is een harde maar terechte conclusie: de Afghaanse jongeren gaan nog liever lopen dat te vechten voor hun vrouwen. Jullie moeter er fier op zijn.
  • Ignace Van Bost

    3 jaar geleden
    Doe zoals in Portugal en Zwitserland ,taal leren en geen moskeeën bouwen voor deze islamitisch mensen.
  • UGO DE MAEYER

    3 jaar geleden
    Waar is de Snelle Interventie Groep van de Europese Unie om burgers te ontzetten ? En vroeger stuurden we toch paracommando's om burgers te ontzetten ? En gaan we nu vliegtuigen sturen zonder degelijke militaire operatie al was't enkel op de luchthaven ? Misschein gaan de Taliban beslag leggen op onze vlietuigen tenzij het nog eens die zo verwenste Amerikanen zijn die ons gaan moeten beschermen ? !
  • Jan Mertens

    3 jaar geleden
    Sinds wanneer zou de Europese unie iets anders zijn dan een economische unie? Het is slechts onder echte dreiging dat men zich ook politiek zal verenigen.