Joel Hoylaerts - Stad Leuven

Coronaproof festival Leuven Air was een succes: "Het publiek ging uit zijn dak"

Leuven Air, het coronaproof alternatief van het Groot Verlof in Leuven, was een succes. Vrijdag sloot het festival af met een optreden van de Brusselse rapper Zwangere Guy. Meer dan 25.000 bezoekers kwamen verspreid over 16 concertdagen. "We hebben heel wat mensen gelukkig gemaakt", zegt mede-organisator Mike Naert.

"Ik ben heel blij dat we dit konden doen", zegt Naert. "Er zijn meer dan 25.000 mensen gekomen die weer op de juiste manier van live muziek konden genieten. Ook voor de bands was het fantastisch. Ze hebben anderhalf jaar niet meer gespeeld. Nu ze hier voor het eerst weer konden spelen, ging het publiek helemaal uit z'n dak."

Ondanks het enthousiasme was het volgens Naert toch zo evident om tickets te verkopen. "We kunnen zeker niet klagen, maar we hebben hard moeten werken. Ik denk dat er nog veel wantrouwen is bij de mensen. De communicatie van de overheid naar de burger toe is ook heel verwarrend. Heel vaak wordt er daardoor last minute beslist om tickets te kopen."

Twee extra concerten

Volgend weekend, op 20 en 21 augustus, zijn nog twee extra concerten gepland op het terrein van Leuven Air. Doordat Pukkelpop is weggevallen komen Balthazar en dEUS naar Leuven. "Dat is voor het eerst ook zonder coronamaatregelen op het terrein", zegt Naert. Je hebt wel een Covid Safe Ticket nodig." Er is plaats voor 5.000 bezoekers.

De bezoekers waren enthousiast over de setting van het festival. Toch blijft het historisch centrum belangrijk voor Naert. "Ik denk dat het goed is dat we volgende zomer teruggaan naar het centrum van Leuven met het Groot Verlof." Al sluit hij evenementen volgend jaar op het terrein van Leuven Air niet uit. "Ik wil nog geen definitieve uitspraken doen, maar het terrein biedt mogelijkheden. Een evenement op dit terrein kan complementair zijn. We zien wel." 

Meest gelezen