Maxime Petit
Volledig scherm
© Maxime Petit

Colruyt doet plofkippen in de ban

Supermarktketens Colruyt en OKay schakelen tegen 2026 over naar vleeskippen die voldoen aan hogere dierenwelzijnscriteria, gebaseerd op het Better Chicken Commitment dat in 2017 gelanceerd werd. Dat maakt Colruyt Group bekend in een persbericht. Beide retailers zijn daarmee de eerste die overschakelen naar de nieuwe criteria. Ook Delhaize kondigt nu aan dat ze tegen 2026 voor de standaardkip - goed voor 80 procent van het verkochte assortiment - strengere dierenwelzijnscriteria gaat hanteren en dat er dus geleidelijk een einde komt aan de plofkip.

61 reacties

  • Miguel Leboucq

    3 jaar geleden
    Tja, het is omdat mensen elk dag vlees willen aan de goedkoopste prijs dat zulke situaties ontstaan. Ik eet vlees 2x per week maar betaal wel meer voor kwaliteit bij een lokale slager. Geen water in de pan en veel meer smaak.
  • An Vanden Bossche

    3 jaar geleden
    Best grappig: een echte kip kost laat ons zeggen 20-30 euro. Eten meer en hebben zoveel plek nodig, dat er geen plek genoeg is. Ik kan mij het protest wegens de ‘stijgende prijzen’ al voorstellen. Sommigen willen meer betalen voor smaak en kwaliteit, maar velen verkiezen goedkoop voedsel.
  • Linda Heintjens

    3 jaar geleden
    Jan Deloof, groot gelijk, wij ook!!
  • Jasmine Van Den Saffele

    3 jaar geleden
    Waarom meer dan 4 jaar wachten?
  • James Williams

    3 jaar geleden
    Halve pan vol water als je die ondingen van Colruyt bakt maar spijtig genoeg zijn er veel teveel mensen zonder smaak voor wie het enkel maar goedkoop en veel moet zijn. Koop degelijke kippen die dus duurder zijn en het is direct gedaan met die rommel.