Acht leerlingen en twee leerkrachten van het Heilig Graf in Turnhout zijn vertrokken voor een fietstocht naar Parijs. Ze reden eerst met de trein naar Binche. © RR

Leraren en scholieren fietsen naar Parijs als alternatief voor afgelaste reis

Turnhout -

Twee leraren en acht leerlingen van het Heilig Graf in Turnhout zijn met de fiets vanuit Binche vertrokken naar Parijs. De school bood zo de leerlingen een alternatief aan voor de jaarlijkse reis naar Parijs, die dit jaar in mei niet kon doorgaan door de coronacrisis.

Bart Van den Langenbergh

Twee leraren Frans, Karolien Van Mierlo en Petra Berten, van het Heilig Graf in Turnhout boden hun leerlingen vrijblijvend een alternatief aan voor de afgelaste reis naar Parijs in de vorm van een fietstocht naar Parijs tijdens de zomervakantie. “Acht leerlingen gingen op het aanbod in en begonnen vanochtend vol goede moed aan de trip”, zegt Sarah Lauwerysen van het Heilig Graf. “De leerlingen en leraren nemen eerst de trein tot in Binche en fietsen vervolgens naar Parijs. De eerste etappe gaat van Binche naar Chimay.”

Grap tijdens speech

Volgens Karolien Van Mierlo is het initiatief eigenlijk als grap ontstaan. “Ik stelde in mijn eindejaarsspeech bij wijze van grap voor dat we in de zomer met de fiets naar Parijs konden gaan. Onmiddellijk lieten twee leerlingen weten dat zij wel mee wilden”, vertelt Karolien Van Mierlo. “De groep groeide uit tot acht leerlingen die dit avontuur aandurfden.”

Door de tocht met de fiets te ondernemen, hopen de leerkrachten een extra beleving mee te geven met de leerlingen. “We hopen in de eerste plaats dat we samen een fijne tijd zullen beleven, maar we willen onze leerlingen ook een andere manier van stadsexploratie meegeven. We reizen heel licht, we kamperen onderweg drie nachten en zullen in Parijs in een jeugdherberg logeren”, legt de lerares uit. “Normaal gezien komen we donderdag aan en dan verblijven we nog 2,5 dagen in Parijs. Zondag nemen we de Flixbus terug naar huis. Onze fietsen worden teruggebracht door twee chauffeurs.”

Museumbezoek

Op het programma staat onder meer een museumbezoek aan de tentoonstelling van Picasso-Rodin. “We zullen ongetwijfeld ook een glimp opvangen van het feestjaar voor de bicentenaire de Napoléon en we zullen uiteraard ook de bekendste plaatsen bezichtigen”, verduidelijkt Karolien Van Mierlo. “De meeste leerlingen die meegaan, zijn nog nooit in Parijs geweest. Iedereen is gevaccineerd, dus we hopen dat alles vlot en veilig verloopt.”

Acht leerlingen en twee leerkrachten van het Heilig Graf in Turnhout zijn vertrokken voor een fietstocht naar Parijs. Ze reden eerst met de trein naar Binche. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER