Toeristen maken foto's aan de Trevifontein in Rome
Volledig scherm
Toeristen maken foto's aan de Trevifontein in Rome © Getty Images

Economen voorspellen sterkste economische groei voor Spanje en Italië sinds jaren 1970

Italië en Spanje lijken dit jaar op weg om de sterkste economische groei neer te zetten in meer dan veertig jaar. Dat zeggen economen aan het financiële persagentschap Bloomberg. De Spaanse economie zou dit jaar naar verwachting met 6,2 procent groeien. Italië stevent dan weer af op een recordgroei van 5,6 procent. De economen tonen zich hiermee nog iets optimistischer dan bij eenzelfde peiling vorige maand.

6 reacties

  • Geert Vermuyten

    3 jaar geleden
    groei groei groei ,….en toch zal Jan modaal in Europa , armer en armer worden , overheden zullen meer en meer schulden op bouwen….en dit allemaal voor het groot kapitaal. Kapitalisme ten top.
  • hans jozef

    3 jaar geleden
    Groei tegenover een lockdown is niet moeilijk maar vooraleer het niveau van voor de crisi bereikt wordt zal het nog lang duren en de schade inhalen kan men al helemaal vergeten
  • rik casteleyn

    3 jaar geleden
    De economie zal enkel in de klinieken en de hospitalen groeien . De leveranciers zullen gouden zaken doen . Ook de fabrieken van veldbedden zullen delen in de koek als alle kamers vol liggen .
  • Eduard Dierckx

    3 jaar geleden
    Hier zijn het de virologen, daar zijn het de economen die een glazen bol hebben, binnen dit en binnen dat. Beide landen zijn goed gekend en ik voorspel het tegengestelde door het hedendaags beleid van beide regeringen en de klimaat verandering waar zij niet op in spelen. Spanje is al half woestijn en dit gaat verder en het zuiden van Frankrijk idem ditem. Eduard Dierckx
  • Tuur schiepers

    3 jaar geleden
    Economen zijn perfect om uit te leggen waarom hun vooruitzichten verkeerd waren.