AP

Al 72 doden na overstromingen in Turkije, nog tientallen vermist

In het noorden van Turkije loopt de dodentol na de overstromingen van vorige week verder op. Er zijn nu al zeker 72 mensen gestorven en tientallen anderen blijven vermist. Volgens de overheid zijn 2.400 mensen uit de regio geëvacueerd. 40 dorpen zitten al dagenlang zonder stroom. 

Vorige week werd het noorden van Turkije, aan de kust van de Zwarte Zee, getroffen door zware overstromingen. Daarbij werden tot nu toe al 72 dodelijke slachtoffers geteld. Tientallen mensen zijn nog steeds vermist. Vooral de provincie Kastamonu is zwaar getroffen. Daar vielen 60 doden en zijn nog zeker 47 mensen vermist. In de provincie Sinop vielen elf doden en in Bartın één.

De overstromingen ontstonden vorige week woensdag na hevige regenval. Grote modderstromen deden huizen en bruggen instorten. Auto's werden meegesleurd en de toegang tot verschillende invalswegen werd geblokkeerd.

Reddingswerkers rusten uit op een berg puin in de stad Bozkurt in de zwaarst getroffen provincie Kastamonu
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved

In de getroffen provincies zijn grote reddingsacties uitgerold. De overheid heeft 8.000 reddingswerkers en twintig speurhonden naar de regio gestuurd.  Al 2.400 inwoners werden geëvacueerd. In de omgeving zitten 40 dorpen al dagenlang zonder elektriciteit. 

Ook aan de noordkust van de Zwarte Zee, in Rusland, zijn er overstromingen na de zware regenval van de voorbije dagen. Daar werden 1.500 mensen geëvacueerd. 

Meest gelezen