©  Dick Demey

Waasland-Beveren en Lommel op het matje geroepen door bezoekende fans

Hoewel bezoekende supporters nog uitdrukkelijk verboden zijn, daagden zondag ­in de 1B-wedstrijd tegen Lommel een honderdtal ongenodigde gasten op van Waasland-Beveren. De Pro League riep beide clubs gisteren op het matje.

svc

Pas in de 98ste minuut trok Waasland-Beveren het laken naar zich toe (2-3-overwinning) en dat zorgde voor ­uitzinnige taferelen bij een gedeelte van het publiek achter het doel. Bizar, want ­bezoekende supporters zijn tot op ­heden ­nergens toegelaten.

Ook de Pro League keek met verbazing naar de televisie­beelden, waardoor het spijtige voorval nog een ­staartje kreeg. “We hebben dit ook ­kunnen vaststellen”, vertelde woordvoerder Stijn Van Bever. “Zowel Lommel SK als Waasland-Beveren - want het waren hun supporters - ­hebben tekst en uitleg gegeven hoe deze ­situatie is kunnen ontstaan. Dit alleenstaand feit in het Belgische profvoetbal mag ­absoluut geen herhaling krijgen en niet ­inspirerend werken voor andere supportersgroeperingen. We hanteren strenge proto­collen en die afspraken moeten door alle ­partijen strikt nageleefd worden.”

Of er ­eventuele (financiële) sancties kunnen ­volgen voor (één van) beide partijen, is ­onduidelijk. De Lommelse politie had alvast het nodige werk om na het laatste fluit­signaal beide supporterskernen van elkaar gescheiden te houden.

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL