© BELGA

Volgende week komt de lente piepen

Het blijft zondag nog even opletten voor gladheid op de weg, waarschuwt het KMI. Maar vanaf maandag komt de lente langzaam piepen.

Zondagnamiddag is er kans op wat regen over het westen maar elders blijft het grotendeels droog met stilaan opklaringen over het oosten en het centrum. Het wordt ook zachter met maxima van 5 graden in het westen tot 9 graden in de Belgisch Lotharingen. Er waait een matige oostenwind.

Zondagavond en -nacht blijft het droog met geleidelijk brede opklaringen. Mogelijk verschijnen er later plaatselijke lage wolken vanuit het oosten. De minima schommelen tussen +1 en -2 graden bij een matige oostelijke wind.

Lente

Maandag zijn er in vele regio’s al brede opklaringen, maar lokaal kunnen er ook lage wolkenvelden voorkomen, vooral dan in het uiterste oosten. De maxima schommelen tussen 5 en 11 graden. Er waait een schrale, matige oostenwind. In de Ardennen zijn rukwinden van 45 tot 60 km/u mogelijk.

Maandagnacht blijft het grotendeels helder met slechts enkele tijdelijke lage wolkenvelden. In de valleien van de Hoge Venen kan er eventueel wat aanvriezende mist voorkomen. De minima liggen tussen 0 en -3 graden. De matige en op de hoogten soms nog vrij krachtige oosten- tot zuidoostenwind wordt geleidelijk zwak tot matig.

Dinsdag krijgen we zonnig en zacht weer met maxima van 6 graden in de Hoge Ardennen tot lokaal 11 graden in Laag- en Midden- België. De oosten- tot zuidoostenwind waait zwak tot matig. Woensdag wordt het zonnig met mogelijk een paar wolken over het westen. De lenteachtige maxima klimmen tot 14 graden in het centrum. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind.

De rest van de week krijgen we onder invloed van een paar zeer zwakke storingen wel meer wolken maar blijft het rustig en meestal droog. Het wordt enkele graden minder zacht met nog maxima rond 10 graden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer