Meisje van drie omgekomen na aanrijding op kermis in Merchtem, bestuurder werd onwel

De bestuurder die gisteren een meisje van drie aanreed op de kermis van Merchtem, was volgens het parket onwel geworden. Het meisje overleefde de aanrijding niet.Ā De bestuurder reed daarna nog honderden meter verder, en belandde uiteindelijk in de voortuin van een woning.

Het was gisteren jaarmarkt in Merchtem, en daar hoort ook kermis bij. Vanmiddag reed een auto in op die kermis. Daarbij werd een meisje van drie jaar aangereden. Het meisje was zwaargewond en werd meteen gereanimeerd door een omstaander. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en het meisje werd naar het ziekenhuis gebracht, waar ze overleed.Ā 

"De bestuurder botste eerst tegen een octopus-attractie", vertelt burgemeester van Merchtem Maarten Mast (Lijst #1785). ā€œDe auto werd daardoor naar de overkant van de straat gekatapulteerd. Onderweg onderschepte de auto het meisje.ā€Ā De man reed vervolgens verder via de Stationsstraat en raakte onderweg nog enkele geparkeerde wagens. Zo'n 500 meter verder kwam de auto in een voortuin terecht.

De bestuurder werd onderworpen aan een alcohol-en drugstest. Het resultaat was negatief.Ā "Uit het verder onderzoek is intussen gebleken dat de gebeurtenissen van gisteren in Merchtem een tragisch ongeval betreffen", legt parketwoordvoerster Sabine Lievens uit. "De bestuurder is onwel geworden achter het stuur.Ā De man kon intussen verhoord worden."

Videospeler inladen...

Meest gelezen