© 2017 Bloomberg Finance LP

Dating-app Tinder rolt verificatie uit in strijd tegen valse profielen

Gebruikers van de dating-app Tinder zullen hun identiteit kunnen laten controleren, zodat anderen er zeker van zijn dat hun profiel echt is. Het krijgt dan een blauw vinkje, zoals dat bij bijvoorbeeld Instagram al het geval is. Tinder neemt de maatregel om valse profielen tegen te gaan. De dienst wordt in eerste instantie vrijwillig.

Instagram, Facebook en Twitter deden het al door een blauw vinkje naast de profielnaam te zetten. De dating-app Tinder lanceerde het ook al in januari, maar maakt nu bekend dat ze wereldwijd geverifieerde accounts willen invoeren om valse profielen te weren.

Tinder testte de verificatie in 2019 al in Japan. Ze zijn van plan om de dienst de komende maanden wereldwijd uit te rollen. "We weten dat een van de waardevolste zaken die Tinder kan doen om leden zich veilig te laten voelen, is om hen meer het vertrouwen te geven dat hun "matches" echt zijn, en om hen meer controle te geven met wie ze in contact komen," zegt Tinder.

Blauw vinkje

Volgens de Britse zender Sky News zullen de profielen gecontroleerd worden door computers en mensen. Algoritmes zullen de foto's van de gebruiker controleren, terwijl aan de gebruiker gevraagd wordt om in realtime enkele selfies te nemen. Eens het profiel geverifieerd is, zal het een blauw vinkje krijgen, aldus Sky. 

"We hopen dat al onze leden wereldwijd de voordelen zullen zien van interactie met mensen die het verificatieproces hebben doorlopen", stelt Tinder nog. "En we kijken uit naar de dag dat zoveel mogelijk mensen op Tinder een geverifieerd profiel hebben.

Meest gelezen