Man die voetgangers aanreed in Beringen verdacht van alcoholintoxicatie en poging doodslag

Bron: BELGA

De 44-jarige man uit Leopoldsburg die betrokken was bij de aanrijding van twee voetgangers en vluchtmisdrijf pleegde in Beringen, wordt verdacht van alcoholintoxicatie en poging tot doodslag. Dat heeft het parket van Limburg dinsdag bekendgemaakt.

Een automobilist uit Leopoldsburg werd gearresteerd wegens een aanrijding met vluchtmisdrijf op de Gaston Oomslaan in Beringen.  Hij reed er maandagavond rond 20.45 uur twee voetgangers van 17 en 18 jaar uit Beringen aan en vluchtte daarna weg. De man had gedronken.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter wegens poging tot doodslag en alcoholintoxicatie. De veertiger moest dinsdag een heelkundige ingreep ondergaan en woensdag zal bij de onderzoeksrechter worden voorgeleid. Na het ongeval brachten de hulpdiensten de twee aangereden voetgangers naar het ziekenhuis.

“Een van de slachtoffers was zwaargewond, maar verkeerde niet in levensgevaar”, aldus persmagistraat Pieter Strauven van het Limburgse parket dinsdag. “Zijn medische situatie wordt verder opgevolgd. Het andere slachtoffer heeft het ziekenhuis al mogen verlaten. De politie Beringen-Ham-Tessenderlo kon de 44-jarige bestuurder rond 22.30 uur oppakken. De man legde een positieve ademtest af. De precieze omstandigheden van de aanrijding worden verder onderzocht.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen