Noodweer op Pukkelpop tien jaar geleden.
Volledig scherm
PREMIUM
Noodweer op Pukkelpop tien jaar geleden. © Borgerhoff

Pukkelpop: tien jaar na de storm. “De hemel werd groen, en dertig seconden later leek het wel nacht. Alsof de hel was losgebarsten boven de weide”

Tien jaar geleden viel het drama letterlijk uit de lucht op de eerste festivaldag van Pukkelpop. De hemel boven Kiewit werd groen, en dertig seconden later leek het er wel nacht. Alsof de hel was losgebarsten boven de weide. Een kwartier lang raasde een zomerstorm over het festivalterrein. Vijf festivalgangers lieten het leven, zo’n 140 anderen raakten gewond.

7 reacties

  • Eric Grosemans

    3 jaar geleden
    Ronny Beelaert, dat heeft men allemaal onderzocht. Conclusie: zonneactiviteit,en vulkanisme verantwoordelijk voor een stijging van 0.1%. Veranderingen van aardbaan: nonsens. Poolshift, invloed:0.
  • Mike smet

    3 jaar geleden
    Toen sprak men over de opwarming van de aardkloot ´nu is het verdienmodel omgedoopt tot klimaatzwendel en klimaatverandering
  • Johan Janssen

    3 jaar geleden
    En wie zou daar beter van geworden zijn, juist zoals nu het af te lasten. Belastingbetaler sponsort wel.
  • Ronny B

    3 jaar geleden
    dus 10 jaar geleden waren er ook al rampen door het klimaat,of is het gewoon de natuur die zijn gang gaat,de aarde (en zon) zijn tenslotte altijd in beweging,vertraging van de omwenteling,verandering van het aards magnetisch veld en zonnecyclus hebben voor die doemdenkers wss geen invloed op wat er op aarde gebeurd maar alleen de mens is verantwoordelijk voor het veranderende klimaat,yeah right,binnenkort de scholieren weer op straat staan roepen en tieren zoals hysterische tieners
  • Jean Donny

    3 jaar geleden
    Het grootste probleem van pukkelpop is dat het gelegen is midden een woongebied, en hinder veroorzaakt voor de omwonenden, waarvan degenen die wat kunnen meesnabbelen positief staan ertegenover. Maar vele anderen elk jaar hopen dat het snel voorbij is en nooit meer terugkomt. Hasselt en zijn bewoners hebben er weinig aan, integendeel hebben zij de weide betaald en de subsidies, die Chokri en vennoten nemen die graag in ontvangst.