Straatrace loopt faliekant af: twee autobestuurders gewond

© BELGA

Twee bestuurders zijn in Leuven gewond geraakt bij een faliekant afgelopen straatrace. Eén van hen, een 23-jarige man uit Leuven, raakte zwaargewond. Zijn tegenstrever, een 23-jarige man uit Herent, bleef slechts lichtgewond. Dat meldt de Leuvense lokale politie. Volgens getuigen was er nog een derde wagen betrokken bij het ongeval. De bestuurder daarvan, een 24-jarige man uit Holsbeek, zal later verhoord worden, aldus nog de politie.

gjs

Het ongeval gebeurde zaterdagochtend kort na 1 uur op de Wijgmaalsesteenweg in Wilsele. De man uit Leuven reed in de richting van de Kolonel Begaultlaan en de man uit Herent reed achter hem aan. Ter hoogte van het kruispunt wilde de tweede bestuurder de eerste inhalen, maar beide voertuigen belandden naast de rijbaan.

De man uit Leuven werd zwaargewond overgebracht naar UZ Gasthuisberg. Hij testte positief op drugs. Bovendien was zijn rijbewijs al eerder ingetrokken en reed hij met de wagen van zijn zus zonder dat deze er toestemming voor gegeven had. Zijn zus was ook ter plaatse gekomen en verklaarde eerst dat zij gereden had, maar gaf nadien haar leugen toe.

De bestuurder uit Herent raakte slechts lichtgewond. Ook hij legde een positieve drugstest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Getuigen gaven aan dat er nog een derde wagen betrokken was. De bestuurder van die wagen kon geïdentificeerd worden en zal later verhoord worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen