Illustratiebeeld. ©  Shutterstock

Fietsende cocaïnedealer veroordeeld tot twee jaar cel

Hasselt -

Een 21-jarige Albanees is in Hasselt veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan een effectief, voor het dealen van cocaïne. De Hasseltse politie plukte de man van de fiets nadat hij bij een klant in de Scheepvaartlaan een partij drugs had afgeleverd.

De dader zit sinds april in de cel. Hij verklaarde zes maanden eerder uit Albanië te zijn gevlucht. De slechte werkomstandigheden, een aardbeving die zijn huis verwoestte, een zieke broer en nadat zijn vader vermoord werd, haalde de man als redenen om hier zijn geluk te komen beproeven. Naar eigen zeggen, liep het op café mis. Daar kwam hij een man tegen die vroeg om voor hem te dealen. Wie die persoon was, kon of wou de Albanees niet zeggen.

Op het moment dat de politie hem tegenhield, had hij 18 pakjes met telkens 1,3 gram cocaïne in op zak. De politie trof op het appartement waar hij verbleef aan het Sint-Katharinaplein nog eens een tiental gram drugs en 680 euro cash aan. In zijn huurwoning stootten de speurders op liefst 993 gram cocaïne en wit, bruin en kristalvormig poeder. Het komt hem op twee jaar cel, waarvan een met uitstel, te staan. De rechter hield rekening met het blanco strafblad van de betichte in België. Op zijn proces betwistte de verdachte de feiten niet. Daarnaast verklaarde hij zo snel mogelijk te willen terugkeren naar Albanië.

Zijn afnemer, een 34-jarige Hasselaar, verklaarde drugs te gebruiken omdat hij last had van stress op het werk. In zijn wagen bleek ook nog een kleine hoeveelheid van het witte spul te liggen. De rechter legde hem 4 maanden cel met uitstel en een boete van 1.600 euro effectief op. Om van het uitstel te genieten, moet de dader zich laten behandelen voor zijn drugsprobleem. (GeHo 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer