Hasselaar onder invloed van alcohol en medicatie slaat ambulancier en verpleegkundige

Hasselt -

De 26-jarige man met Irakese roots die op 26 juli een ambulancier en verpleegkundige sloeg, hangt een straft van zes maanden cel boven het hoofd. Door een cocktail van drank en medicatie begon hij te flippen. De verdachte beschadigde een ambulance en bekraste een politiecel.

Geert Houben

Via een snelrechtprocedure moest de verdachte zich verantwoorden voor de Hasseltse correctionele rechtbank. In de nacht van 25 op 26 juli was bij hem het licht uitgegaan tijdens een karaokeavond op Runkst-kermis. Hij had er vier glazen wodka orange achterover gekapt en nam ook nog antidepressiva. “Ik vind het zo erg wat ik gedaan heb. Achteraf hebben ze het mij allemaal moeten vertellen, want ik kan me er niets meer van herinneren”, sprak de betichte die Irak ontvlucht was door zijn geaardheid.

LEES OOK. Dronken man slaat ambulancier en verpleegkundige werkonbekwaam tijdens rit naar Jessa

Seksistische opmerking

Het ging er vrolijk aan toe op de kermis totdat de twintiger een seksistische opmerking zou gemaakt hebben. Er ontstond een discussie met een man die er met zijn vriendin aanwezig was. “Niet veel later viel hij me aan. Ik kwam met mijn rug tegen een bloembak. Hij trok plukken haar uit mijn hoofd en stak met een duim in mijn oog”, aldus het slachtoffer die met de ziekenwagen werd afgevoerd. De man vraagt een nog later te bepalen schadevergoeding. Ook de beklaagde incasseerde klappen. “Door een grote onbekende kale man. Jammer dat de politie hem niet geïdentificeerd heeft. Hij zou tot de groep van de burgerlijke partij behoren”, sprak advocaat Gerald Corthouts voor de betichte.

Begeleiding

Volgens Corthouts stoorden de andere partijen zich eraan dat de verdachte danste met hun vrouwen. “Mijn cliënt heeft ook het bewustzijn verloren.” Toen hij in de ambulance weer bij zijn positieven kwam, ging de jongeman als een bezetene tekeer. Er sneuvelden onder meer een ruit en een tablet. De exacte schade aan de ambulance is nog niet begroot. Naar enkele agenten die in allerijl opgeroepen waren, keilde de betichte een zuurstoffles naar het hoofd. Ook een verpleegster en ambulancier deelden in de klappen. “Hij zag de politie en weet wat die met hem in Irak zouden doen. Deze man heeft begeleiding nodig nadat er op een bepaald moment dingen zijn gaan spelen in zijn hoofd. Op dat moment had hij al een inburgeringscursus gevolgd en volgende een opleiding als tandartsassistent. Nu staat hij op een wachtlijst voor een opname in een instelling”, aldus Corthouts die om de opschorting of een werkstraf verzocht. Na de ambulance richtte de Hasselaar ook nog schade aan in de politiecel. Hij kraste in de muur ‘police wil mij doden’.

Nog nooit meegemaakt

Het parket vorderde zes maanden cel, eventueel gekoppeld aan voorwaarden, voor de dolgedraaide verdachte. Advocaat Bert Partoens nam het op voor het Jessaziekenhuis, de verpleegster, de ambulancier, politie LRH en de verzekeraar van de ziekenwagen. De raadsman vroeg 750 euro morele schadevergoeding voor de ambulancier en de MUG-verpleegster. “Nog nooit heeft ze zoiets meegemaakt in haar 13-jarige carrière”, luidde het. Voor de politie wou Partoens 1.434 euro schadevergoeding. Vonnis op 25 augustus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer