Cryptobeurs Binance is officieel gevestigd op de Kaaimaneilanden en wordt verdacht van het meewerken aan witwassen.
Volledig scherm
Cryptobeurs Binance is officieel gevestigd op de Kaaimaneilanden en wordt verdacht van het meewerken aan witwassen. © REUTERS

Cryptobeurs Binance illegaal volgens Nederlandse toezichthouder

’s Werelds grootste cryptobeurs Binance, waar je kan handelen in digitale munten als de bitcoin, mag in Nederland geen diensten aanbieden. Toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) meldt dat Binance actief is in Nederland zonder een wettelijk verplichte registratie. Dat betekent dat het concern illegaal bezig is.

5 reacties

  • Dave Zegers

    3 jaar geleden
    Kleine correctie van video in deze post. 2# Mocht het zijn dat ze niet je hard wallet hacken maar een exchange of online wallet (dus niet via jouw paswoord). Dan kan je dat melden en kan je mogelijks coins terugkrijgen. Het kan wel even duren. Maar de meeste coins zijn perfect te traceren. Dit is al eens gebeurt toen er een fout ingeslopen was in een van de updates van een andere crypto (niet Bitcoin). Mensen hebben daar hun geld terug gekregen. Niet elke crypto of beurs is even hard beveiligt.
  • Guy Stanbel

    3 jaar geleden
    De banken beginnen zenuwachtig te worden en proberen grote spelers in de cryptowereld onderuit te halen. Crypto is vrijheid, vrijheid komt met een persoonlijke verantwoordelijkheid. Crypto is een tool en komt niet samen met regels opgelegd door de huidige politiek. Dat zal altijd zo zijn, omdat crypto niet van iemand is, maar van iedereen. Banken kunnen er maar beter aan wennen!
  • patricia kennes

    3 jaar geleden
    Het enige waar dit omgaat is dat de bankjes bang krijgen dat ze teveel centjes mislopen . Is het niet triestig geworden we mogen niet meer buitenkomen,niet onze centjes zetten waar we willen,alleen gaan werken en alles afgeven aan vadertje staat. En wij vinden dat allemaal ok !
  • Goyen Yves

    3 jaar geleden
    Dat word tijd de verhalen dat je er van hoord
  • pascal daemen

    3 jaar geleden
    Staat en banken voelen de miljoenen aan hun neus voorbij gaan .
  1. EnergyVision introduceert gratis zonnepanelen met goedkoper stroomcontract: een interessante formule?
    Mijnenergie

    EnergyVisi­on introdu­ceert gratis zonnepane­len met goedkoper stroomcon­tract: een interessan­te formule?

    Gratis zonnepanelen én goedkopere stroom: dat is het model waarmee EnergyVision Vlaanderen wil veroveren. De energiespeler werkt volgens het derdebetalersysteem. De installatie van de zonnepanelen is gratis. Aan EnergyVision betaal je voor de opgewekte elektriciteit die je verbruikt. Mijnenergie.be analyseert de opmerkelijke formule, waar ook mede-investeerder Marc Coucke via zijn investeringsmaatschappij Alychlo zijn schouders onder zet.
  2. EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteunen”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteu­nen”

    Geruime tijd had hij andere kopzorgen - een pandemie, energiecrisis en de inflatie - maar nu maakt Michel Doukeris (51) zich op voor de moeder aller sportzomers, waarin de biermerken van AB InBev in het zog van atleten mee in de spotlights staan. In een exclusief gesprek vertelt de Braziliaanse CEO van ’s werelds grootste bierbrouwer over de Belgische roots van zijn bedrijf, de groeiende populariteit van alcoholvrij bier en waarom overheden niet aan de zijlijn mogen toekijken wanneer cafés massaal de deuren sluiten. “Waar zullen onze zestienjarigen anders hun eerste job vinden om wat geld te verdienen?”