© Joris Herregods

Cultuurweekend trapt Antwerps cultuurseizoen af: “Zo naar gesnakt”

Antwerpen -

“Omdat we er zo naar gesnakt hebben en omdat we eindelijk weer uit ons kot kunnen.” Zanger-acteur Pieter Embrechts had redenen te over om woensdagmiddag op het Conscienceplein zijn gitaar te omgorden.

Voorbijgangers warm maken voor het gloednieuwe Cultuurweekend. Dáárom stond er woensdag kort na de middag op het Conscienceplein, goed verstopt achter een rood doek, een ouderwetse caravan. Wie zo vermetel was om op de knop ‘voor meer cultuur’ te drukken, mocht meteen plaatsnemen in pluche theaterstoelen. Tegelijkertijd schoven de gordijnen open en gaven artiesten, in een decor van sanseveria’s en retro lampenkapjes, een voorsmaakje van het nieuwe cultuurseizoen. Eerst Pieter Embrechts, later op de middag Don Vitalski.

“Na de ontbinding van organisator Prospekta heeft de stad ervoor gekozen om de Cultuurmarkt tijdens het laatste weekend van augustus te vervangen door een Cultuurweekend”, vertelt medewerkster Ans Driesen. “Tussen 27 en 29 augustus kan je in Antwerpen op drie centrale pleinen van korte optredens genieten. Vier wandelingen op maat leiden langs cultuurhuizen in de stad, maar ook in de districten, die dat weekend een eigen programma aanbieden. Voor sommige binnenactiviteiten dien je vooraf te reserveren, de activiteiten buiten kan je zo meepikken.” (id)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Video