Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Ook in België komt er derde prik: voor wie? Ga je je er zieker door voelen dan na de tweede? En welk vaccin zal je krijgen?

De eerste Belgen zullen volgende maand al een derde dosis krijgen van het coronavaccin. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid beslist. Voorlopig komen enkel mensen met een verzwakt immuunsysteem in aanmerking, maar dat betekent niet dat zo’n extra prik helemaal van de baan is voor andere risicopatiënten of voor bejaarden. Zorgt een derde prik voor (nog) meer bijwerkingen? Is het gevaarlijk om vaccinmerken door elkaar te gebruiken? En wat zijn de andere landen van plan? De belangrijkste vragen beantwoord.

80 reacties

  • Rudolf van Rooy

    3 jaar geleden
    Dus als ik het goed leest om de zes maanden een nieuwe prik moet je niet vragen wie hier stinkend rijk wordt heeft met gezondheid niets temaken kijk maar naar Israël het meest gevaccineerd land ter wereld en ondanks dat blijven de besmettingen stijgen maw het help voor ge kanten
  • Yolande MARIS

    3 jaar geleden
    Wie vertrouwd een politicus nog het ene schandaal na het andere,ze ontlopen altijd hun straf en zijn voor niets verantwoordelijk .Hoeveel leugens slikt de bevolking nog?De VRT is enkel nog hun spreekbuis, van onafhankelijkheid is er al lang geen sprake meer.Het is gewoon een politiek instrument geworden om de mensen in één richting te duwen ,de hunne.Elke kritiek wordt bestempeld als antivacer of extreem rechts. We leven onder het juk van partijvoorzitters die zich God wanen.
  • zina riffia

    3 jaar geleden
    Ik heb braaf prik 1 en prik 2 laten doen. Prik 3 niet, daar ga ik voor passen. Dank u
  • HUS JOZEF

    3 jaar geleden
    Daar zijn er precies aan het wakker worden na bijna twee jaar .
  • rik casteleyn

    3 jaar geleden
    Zeker geen mengeling voor de derde spuit . Slechts een werking van max 4 maanden en meer neven- en bijwerkingen . Wat een gesukkel van de ministers . Eerst liegen dat ze zwart zien en dan de spuitplicht invoeren . Straks verkiezingsplicht , wat gaan ze dan vertellen ? Iedereen weet nu al voor wie gestemd en de uitslag zal een volstrekte meerderheid zijn .