©  BELGA

Brian Priske wil Antwerp absoluut naar poulefase loodsen: “Het is de bedoeling dat Nainggolan speelt”

Donderdag begint Antwerp aan de Europese campagne. En ook al speelt de Great Old nog minstens tot nieuwjaar Europees, met de Conference League zou niemand binnen de club tevreden zijn. Het moet Europa League worden. En met een debuterende Radja Nainggolan vanaf het eerste fluitsignaal? Die informatie hield Brian Priske nog even voor zichzelf.

dvd

“Hij (Nainggolan, red.) is er klaar voor, anders was hij er niet bij. We zullen nog zien of hij start of invalt, maar het is de bedoeling dat hij speelt”, zegt Priske. Geen uitsluitsel dus over Nainggolan. Wat wel zeker is, is de afwezigheid van Frey en Fischer. De eerste blesseerde zich op het veld van Charleroi, de tweede is niet speelgerechtigd. “Heel spijtig voor Mike (Frey, red.) en de ploeg, maar ik zag toch al een goeie Joe (Eggestein, red.) op Charleroi en heb veel vertrouwen in de andere offensieve spelers.”

Er zullen dus andere spelers moeten opstaan donderdag. Over twee duels neemt Priske alleen maar vrede met de kwalificatie voor de EL-poules, en de hitte in de heenmatch mag geen excuus zijn. “Het is simpel”, zegt de Deen. “We willen absoluut opnieuw naar die poules. Het zou een ontgoocheling zijn als dat niet lukt. Dus hopelijk kunnen we met een goed resultaat terug naar België. Om die warmte kan je niet heen, maar ’s avonds is de zon toch al weg. We gaan gewoon ons eigen spel spelen.”