©  Marieke Blomme

Marieke Blomme zwemt als eerste vrouw Belgische kustlijn af, mét recordtijd, maar: “Niet voor herhaling vatbaar”

Marieke Blomme is in de nacht van woensdag op donderdag met glans in haar doelen geslaagd: niet alleen werd ze de eerste vrouw die de hele Belgische kustlijn afzwom, ze deed dat ook in een recordtijd van 18 uur en 45 minuten.

adb

Woensdagochtend startte Marieke Blomme om 7.11 uur vanuit De Panne. Het was de bedoeling om na een tocht van 18 uur de Nederlandse grens te bereiken in Knokke-Heist. Daarmee zou ze sneller doen dan haar voorganger Matthieu Bonne in september 2020. De Bredenaar, bekend van het Eén-programma Kamp Waes, legde de 67 kilometer toen af in ruim 23 uur.

LEES OOK: Marieke (40) gestart met loodzware recordpoging om als eerste vrouw en snelste ooit de kust af te zwemmen

Uiteindelijk kwam Marieke donderdagochtend rond 2 uur aan in Knokke-Heist, na zo’n 18 uur en 45 minuten gezwommen te hebben. Daarmee heeft ze het record van Bonne dus ruimschoots gebroken.

Niet dat ze haar record nog scherper zal proberen te stellen. Onderweg kreeg ze af te rekenen met slecht weer en hoge golven. “Dit is niet voor herhaling vatbaar”, reageerde ze achteraf. “Het was zwaar, zeker op het einde. Ik had nog maar weinig motivatie over dus ik ben blij dat ik het gehaald heb. Ik begon naar het einde toe gewoon elke golf te tellen, om mezelf bezig te houden. Stom, he. Ik kan bijna niet meer praten”, zei ze.

 ©  Instagram

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER