Het gaat om een vijfde meer dan in dezelfde periode een jaar eerder.
Volledig scherm
Het gaat om een vijfde meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. © Getty Images/iStockphoto

Elke maand verwerpen 3.850 Belgen een erfenis

De voorbije twaalf maanden hebben ruim 46.000 Belgen een erfenis verworpen voor een notaris, om te vermijden dat ze de schulden van de ­overledene zouden moeten betalen. Dat zijn er 3.851 per maand, een vijfde meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. Dat schrijft Het Nieuwsblad donderdag op basis van cijfers van notarisfederatie Notaris.be.

34 reacties

  • Karine Roeland

    3 jaar geleden
    Geld krijgen van een erfenis is winst, maar waarom moet je daar dan nog belastingen op betalen? De overleden persoon heeft tijdens zijn leven ook al genoeg belastingen betaald. Erfbelasting zou niet mogen. Iedereen betaald al zoveel belastingen en de begrotingsput word steeds dieper? Als je je kinderen financieel wil helpen, zijn zij er de dupe van en worden gestraft. Zoveel mogelijk je geld opdoen tijdens je leven.
  • Hugo hofmans

    3 jaar geleden
    Ik probeer zoveel mogelijk te regelen vooraf. Niet altijd gemakkelijk, maar toch de beste keuze denk ik.
  • Yvan Lissens

    3 jaar geleden
    Ik weigerde, een paar jaren geleden, een erfenis van een oom. Er waren geen schulden, maar ik wou me niet moeien in een vete tussen een aantal familieleden. Dat heeft me toen 450 euro gekost aan notariskosten. Als er geen schulden zijn moet je dus wel betalen om een erfenis te weigeren.
  • johanneke li

    3 jaar geleden
    marc cornelissen, je kan altijd een erfenis aanvaarden onder voorbehoud, dan maakt de notaris de rekening en enkel als het positief is aanvaardt je het, je moet dus niet blind je keuze vastleggen. geld moet rollen, geld krijgen van een erfenis is pure winst/bonus dus begrijpelijk dat dit belast wordt.
  • Peter Van Weereld

    3 jaar geleden
    In plaats van de mensen te helpen, duwen ze ons verder de put in met hun erfbelastingen!!! België is om zeep en ik zal blij zijn dat ik hier kan vertrekken… !!!