Meer vrijheid in Vlaanderen en Wallonië, maar niet in Brussel? De Croo: "Kunnen vanaf 1 september grote stap zetten”

Premier Alexander De Croo (Open Vld) heeft in VTM NIEUWS uitleg gegeven bij wat we vrijdag mogen verwachten van het Overlegcomité. Hij bevestigt dat we vanaf 1 september “een grote stap kunnen zetten”, met versoepelingen voor events en horeca. Al evolueren we mogelijk naar een land met twee snelheden: meer vrijheid in Vlaanderen en Wallonië, maar niet in Brussel? 

40 reacties

  • Willy Devroey

    3 jaar geleden
    Zie de Brusselaars al uitzwermen naar de Vlaamse Rand van Brussel om de boel op stelten te komen zetten. De groep verliezers van de verkiezingen maken er weer een knoeiboel van. Wanneer gaan de Vlaamse bedrijven eindelijk door hebben dat ze hun hoofdzetels uit Brussel moeten weghalen. Er is ruimte zat in de Vlaamse Rand. Dan zullen hun belastingen ook naar Vlaanderen gaan.
  • van roy jozef

    3 jaar geleden
    De ziekenhuizen lopen terug vol en zij gaan alles opengooien. Wat heeft het nut gehad 2 jaar alles dicht te houden? Eén economische puinhoop. Nu is Alles veilig De Croo? Corona bestaat niet meer? Nu moogt ge ziek worden?
  • Gino Sinnesael

    3 jaar geleden
    Meer vrijheid... De grootse versoepelingen onder het mom 'vrij en klaar voor de zomer', kwamen veel te vroeg. Vele mensen voorspelden toen reeds dat dit niet anders kon dan extra besmettingen met zich meebrengen, en dat het ons zorgpersoneel weer eens extra zou belasten en onze ziekenhuizen weer doen vol liggen. Maar de regering(en) zag(en) het blijkbaar anders... we zien nu de gevolgen! In oktober weer een lockdown?
  • Bert Verbist

    3 jaar geleden
    Brussel is een beetje de achillespees aan het worden van onze vaccinatiecampagne. Haha, alleen van de vaccinatiecampagne? Ze hebben het echt nog niet door, al die hooggeschoolden.
  • Raoul Rouma

    3 jaar geleden
    Zoals steeds rond de pot draaien, hebben we dat soort premier nodig? Resultaat van een Vivaldi regering, van alles een beetje met het resultaat niets.
  1. Thuiswerk straks niet meer verplicht of aanbevolen: wat zijn je rechten als werknemer? Kan je gedwongen worden naar kantoor te komen? En hoe zit het met die extra onkostenvergoeding?
    PREMIUM

    Thuiswerk straks niet meer verplicht of aanbevolen: wat zijn je rechten als werknemer? Kan je gedwongen worden naar kantoor te komen? En hoe zit het met die extra onkosten­ver­goe­ding?

    Bedrijven moeten zelf kunnen kiezen of ze hun werknemers naar kantoor laten komen, of gewoon verder thuis laten werken. Nu wordt telewerk door de regering nog “sterk aanbevolen”. Maar die aanbeveling mag gerust wegvallen, zegt Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V). Ze gaat dat ook voorstellen op het Overlegcomité van vrijdag. Terug als vanouds dus. Gaan we dan weer moeten pendelen naar kantoor? Of kan je als werknemer thuiswerk afdwingen? Kan je je werkgever om een extra vergoeding vragen, ook als thuiswerk niet verplicht of aanbevolen is? En wat is de beste formule: volledig thuiswerken of twee dagen per week?
  2. Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoorde manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”
    Livios

    Zo heb je geen last van ratten of muizen, op een verantwoor­de manier: “Vergif is géén oplossing op lange termijn”

    Leuven kampt al maanden met een serieuze muizenplaag. Herkenbaar? Zie jij ook regelmatig knaagdieren door je tuin rennen? Of is er geknaagd aan voedselverpakkingen in je kelder of tuinhuis? Bouwsite Livios vroeg aan Dirk Criel van Natuurpunt hoe je op een duurzame én diervriendelijke manier muizen en ratten weert – of hoe je voorkomt dat je er überhaupt ooit last van hebt.