©  Sven Dillen

Eerste editie Pukkelpopkwartier van start gegaan: “We zijn zeer tevreden”

Aan het Albertakanaal in Hasselt bij de Muziekodroom vindt donderdag de eerste editie van het Pukkelpopkwartier plaats, een afgeslankte versie van het afgelaste Pukkelpopfestival. Op de lightversie treden Belgische en Nederlandse bands en artiesten op, die normaal gezien op de festivalweide in Kiewit hun beste beentje zouden voorzetten.

Wouter van Biezen
Bron: Belga

Het Pukkelpopkwartier van donderdag 19 tot en met zondag 22 augustus is volledig uitverkocht, waardoor iedere dag 1.500 muziekliefhebbers naar de Muziekodroom afzakken. Donderdag staan onder meer rapper Zwangere Guy en The Opposites uit Nederland op het programma. Het startschot voor de eerste editie donderdag werd rond 15 uur gegeven. Naast hun toegangsticket moeten de Pukkelpoppers beschikken over een Covid Safe Ticket, namelijk een bewijs van hun volledige vaccinatie, een herstelcertificaat of een geldig testcertificaat.

De klassieke versie van Pukkelpop telt iedere dag zo’n 65.000 bezoekers, maar die aantallen worden nu dus niet gehaald. Het Pukkelpopkwartier kende donderdag wel een goede start onder het toeziend oog van Chokri Mahassine. “We zijn zeer tevreden. Aan de inkom verloopt ook alles vlot met het Covid Safe Ticket”, zegt Pukkelpop-woordvoerder Frederik Luyten. Aan de Muziekodroom werd deze zomer sowieso het Zomerkwartier georganiseerd en in dat evenement zag Pukkelpop de kans om een deel festivalgangers een alternatief aan te bieden. Bij de bezoekers donderdag niets dan blije gezichten, want eenmaal binnen mochten de mondmaskers af om te genieten van de beats en een frisse pint.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER